Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Απάντηση του Ιστολογίου Κατάνυξις προς τους αναγνώστες και φίλους, αλλά και στις διμούτσουνες οχιές του Οικουμενισμού.

βαρθολομ.JPG

Οι διαχειριστές του Ιστολογίου Κατάνυξις ασπαζόμαστε, συμφωνώντας απολύτως, τις διατυπωμένες θέσεις του πνευματικού μας πατρός Νικολάου Μανώλη, που παραθέτουμε παρακάτω:

“ Δεν είμαστε ΓΟΧ, είμαστε με το νέο ημερολόγιο αλλά σεβόμαστε το Παλαιό, το οποίο σέβεται και ακολουθεί το άγιον Όρος και όλα τα Πατριαρχεία, πρεσβυγενή και νεώτερα, εκτός του Οικουμενικού, που για λόγους φιλοπαπικούς, άλλαξε αναιτίως και αιφνιδίως το πάτριο ημερολόγιο.
Πολεμούμε τον Οικουμενισμό και υποστηρίζουμε κάθε θύμα του. Θύμα του πατριἀρχου Βαρθολομαίου, είναι η Ιστορική Μονή της Εσφιγμένου. Θύμα του πατριἀρχου Βαρθολομαίου, είναι οι Αγιορείτες Μοναχοί, που διέκοψαν το μνημόσυνό του, μετά την Σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης και βιώνουν διωγμούς, εκφοβισμούς και απειλές. Θύμα του πατριἀρχου Βαρθολομαίου, είναι η μονή του αγίου Γρηγορίου Παλαμά και η συνοδεία αυτής, στο Φιλώτα Φλώρινας.
Στηρίζουμε στη δίωξή τους, τους Πατέρες της Ι. Μονής Εσφιγμένου, που διώκονται για τον αντιαιρετικό τους χαρακτήρα και τη διακοπή του μνημοσύνου του αιρεσιάρχου Πατριάρχου.
Δεν συμφωνούμε βέβαια μαζί τους σε ακραίες και εξωεκκλησιαστικές θέσεις (όπως π.χ. παρά την ορθή διακοπή του μνημοσύνου του αιρεσιάρχου οικουμενικού Πατριάρχου, στη θέση του να μνημονεύουν άλλον επίσκοπο των ΓΟΧ ή να επιβάλλουν αναβαπτισμό και εκ νέου χειροτονία σε ιερείς του νέου ημερολογίου). Γι αυτές τις θέσεις και μερικές άλλες, δεν έχουμε πνευματική κοινωνία μαζί τους, αλλά τη στιγμή αυτή, προέχει η υποστήριξή μας στον άδικο, πατριαρχικό και φασιστικό διωγμό τους, που γίνεται για τη διακοπή μνημοσύνου”.