Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠNEYMATIKH "ΜΟΛΟΤΟΦ" ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΝΙΚΟΛΑ

Προ ημερών διαβάζοντας την επιστολή του π. Νικολάου Μανώλη προς τον μητροπολίτην Θεσσαλονίκης πήραμε την "πρόγευση" για τα μέλλοντα συμβαίνειν...

Και λέω τούτο γιατί ο εν λόγω ευλαβής κληρικός απέδειξε ΄το "δεν μασάει το λόγια του". Ήταν θέμα χρόνου να ανακοινώσει την απόφαση του αυτή.
Το "καζάνι έβραζε" και ήρθε η στιγμή να ακουστεί "το σφύριγμα της εκτονωτικής βαλβίδας" έτσι ώστε ο ζεστός ατμός της αλήθειας να ζεστάνει περισσότερο την κάθε χριστιανική ψυχή, να τονώσει τις ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ καρδιές και να πληρώσει με δάκρυα χαράς τα μάτια που βλέπουν την "άβατο οδό" την οποίαν επέλεξαν κάποιοι -οι περισσότεροι- επίσκοποι, αυτήν της απάθειας ή και της προσχωρήσεως ακόμη στην λαίλαπα του οικουμενισμού και της νέας τάξης πραγμάτων…
Θλίψη και οδύνη μόνον προκαλούν οι δεσποτάδες που μένουν απαθείς στα σημεία των καιρών,στη πολιτική και θρησκευτική κατρακύλα των "πολιτικάντηδων" της πατρίδος μας [άθεων-μασόνων-δωδεκαθεϊστών κ.λ.π], αλλά περισσότερο όλων προκαλούν οργή και αγανάκτηση αυτοί που χωρίς φραγμούς και θρησκευτικό συναίσθημα συμπορεύονται και συμπροσεύχονται μετά των αιρετικών αψηφώντας τις διδαχές των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας κοινώς και ας μου επιτραπεί "γράφουν αυτούς στα παλαιότερα των υποδημάτων τους".
Θεωρούν εαυτούς ανωτέρους των Αγίων που μαρτύρησαν για την αλήθεια, που αναθεμάτισαν τις αιρέσεις και τους αιρετικούς και ξεχνούν  ότι είναι οι συνεχιστές προκειμένου να ορθοτομούν τον Λόγον της Αυτού Αληθείας.
Όλη η έγνοια τους επικεντρώνεται στην προσωπική καλοπέραση [ας πεινάει ο κόσμος γύρω τους], στην προσωπική τους προβολή, στις "αγκαλίτσες" με άθεους πολιτικούς [ας νομοθετούν μιαρούς νόμους] και γενικά "σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου".
Η Ορθοδοξία πλέον διώκεται, η χριστιανική οικογένεια παραδίδεται στη θύελλα της ΝΤΠ, το μαύρο πέπλο της απελπισίας σκεπάζει κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό και κανένας των επισκόπων δεν προβάλει τα στήθη του απέναντι στα βέλη του διαβόλου.
Όσο δε για κάποιες φωνές τάχα μου αντιοικουμενιστικές ή πατριωτικές που κάποιοι λίγοι επίσκοποι αρθρώνουν ας μου επιτρέψουν να πω ότι είναι τόσο χλιαρές και ανούσιες και τούτο διότι αφ'ενός μεν δηλώνουν ενάντια στον οικουμενισμό, αφ'ετέρου δε συνεχίζουν να μνημονεύουν τον μέγα οικουμενιστή πατριάρχη, τον κατά τη γνώμη μου απόλυτο ηθικό αυτουργό των μολότοφ και όχι μόνο.
Γίναμε θεατές προ ημερών της εξοντωτικής ποινής στον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Γνωρίζουμε τις διώξεις που υφίστανται διάφοροι ευλαβείς κληρικοί και μοναχοί και πολύ καλά γνωρίζουμε την αιτία και τον ηθικό υπαίτιο. Λοιπόν τι κάνουμε?        
Έτσι και ο παπά-Νικόλας μας τόλμησε να απασφαλίσει.
Θέλει τόλμη, λεβεντιά και πίστη να προτάξεις εαυτόν στα "καινά δαιμόνια". Χρειάζεται αγάπη για το ποίμνιο για να απαρνηθείς το βόλεμα και τη καλοπέραση. Πρέπει να έχεις στη καρδιά σου καυτή τη λάβα της αλήθειας του Χριστού για να σταθείς απέναντι στον δεσπότη.
Και ο παπά-λεβέντης τούτος τα διαθέτει. Γνωρίζει καλά ότι "μπαίνει στα βαθειά" και αποφάσισε να την παλέψει τη δεσποτοτρικυμία.
Όλα αυτά για να συνεχίσει να ταξιδεύει στα πεντακάθαρα νερά της απέραντης και ευλογημένης θάλασσας της Ορθοδοξίας μας, όλα αυτά για να συνεχίσει τον πατερικόν του λόγον, πολύ δε περισσότερο να προστατεύσει και δυναμώσει την πίστη των πνευματικών του παιδιών, αλλά και όλων που τον παρακολουθούν Ορθοδόξων Χριστιανών.
Απασφάλισε τη "πνευματική μολότωφ" της οποίας η φλόγα ας "κάψει" με αγάπη Χριστού τις καρδιές μας, φωτίσει με τη λάμψη της το νου και τη σκέψη μας και ας γίνει το τείχος στη πλάνη και την παναίρεση του οικουμενισμού.
Σεβαστέ μας πατέρα.... Δεν θα είσαι μόνος σου στη πορεία που χάραξες, όπως δεν θα είναι και τόσοι άλλοι απλοί ιερείς που συμπορεύονται μαζί σου. Ξέρουμε πως δεν θα "κιοτέψεις". Σε στηρίζουμε και σε αγαπάμε. 'Όπως στηρίζουμε και όλους τους ευσεβείς ιερείς που παλεύουν για του Χριστού την Πίστη την Αγία.
Προσευχόμαστε στο Θεό και παρακαλούμε Αυτόν να σε δυναμώνει γιατί από τη δική σου δύναμη παίρνουμε και εμείς.
Όσο για τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, θα επαναλάβω αυτό που προγενέστερα έγραψα.... Σεβασμιώτατε κ. Άνθιμε είναι η ώρα των αποφάσεων. Οι αυλοκόλακες έρχονται και παρέρχονται, όταν θα τελειώσει "το σάλιο". Δεν θα υπάρχουν στην αιώνια ζωή. Ας οδεύσεις στας αγκάλας Αυτού με το κεφάλι ψηλά. Αποφάσισε για την δικαίωση.....Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν......!!!!!