Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Δοξολογία για την 25η Μαρτίου στην Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

4087193.jpg
Σχόλιο Ιστολόγιο Κατάνυξις: Ημέρα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας σήμερα και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών  τελέστηκε  η Επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου.
Για μια ακόμα φορά η εικόνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τον παπικό ιερέα να ασπάζεται τον Σταυρό που κρατεί  ο Αρχιεπίσκοπός μας μας στενοχώρησε βαθιά. Τα είχαμε επισημάνει και στην δοξολογία της πρωτοχρονιάς με άλλη ανάρτηση, ότι η παρουσία ετεροδόξων και αλλοδόξων, την ώρα της δοξολογίας εντός του Ορθόδοξου Ναού μας ενοχλεί αφάνταστα.
Αναρωτιόμαστε γιατί οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με ετεροδόξους, πολλώ δε μάλλον με αλλοδόξους, υποχωρούν με τόση ευκολία μπροστά στο Κρατικό Πρωτόκολλο. Μήπως σαν ιθαγενείς  για λόγους αβροφροσύνης δίνουμε χρυσό για να πάρουμε καθρεφτάκια; Δεν θα μπορούσαν οι αιρετικοί και αλλόθρησκοι να κληθούν να παραστούν μόνο στις μη θρησκευτικές τελετές της επετείου, πχ κατάθεση στεφάνου, παρέλαση, δεξίωση;
Η φωτογραφία με τον παπικό ιερέα να ασπάζεται τον Σταυρό έχει ένα πολύ έντονο συμβολισμό μου ξεπερνά τα όρια της Επετείου. Προβάλλει μια εικόνα άκρως οικουμενιστική όπου Ορθόδοξοι και Αιρετικοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
ΥΓ. Για την αποφυγή παρεξηγήσεως σημειώνουμε ότι σεβόμαστε και τιμάμε τους συμπολίτες και συμπατριώτες μας παπικής ή άλλης αιρετικής θρησκευτικής παραδοχής, παρά την άρνησή μας για την παρουσία τους εντός των Ιερών Ορθόδοξων Ναών  μας κατά τις Ιερές Ακολουθίες. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα να συνεορτάζουμε όλοι μαζί την εθνική μας παλιγγενεσία ακόμα και αν η συμβολή τους στις εθνικές μας περιπέτειες υπήρξε από λίγο έως πολύ αρνητική, με φωτεινές όμως εξαιρέσεις στις οποίες κλίνουμε ευλαβικά γόνυ.
Δοξολογία για την 25η Μαρτίου στην Μητρόπολη Αθηνών  
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέσθηκε σήμερα, η Δοξολογία για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Την πανηγυρική Δοξολογία τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ πλαισιωνόταν και από ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το παρόν έδωσαν πολιτικοί και στρατιωτικοί αρχηγοί της χώρας, ανάμεσά τους ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, αλλά και πλήθος πιστών.
4087142-770x439_c.jpg
4087095.jpg
4087045.jpg
4087169.jpg
4087177.jpg
4087183.jpg
4087196.jpg