Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα “ψέλνει” στην Κατάνυξη

Μας απεστάλη μέσω facebook, από φίλο και αναγνώστη του Ιστολογίου μας, το σχόλιο του Αρχ. Γερασίμου Φραγκουλάκη, που αναλαμβάνει ρόλο υπερασπιστή του Φαναρίου και του Οικουμενικού Πατριάρχου, επιτιθέμενος στο Ιστολόγιό μας. 
Παραθέτουμε το κείμενο με μία μόνον επισήμανση, τελικά ο στόχος του δεν ήταν η Κατάνυξη, αλλά ο πνευματικός μας πατέρας π. Νικόλαος Μανώλης, Γιατί άραγε; Κάπου διαβάζουμε ".. σας τσουρουφλίζει, δεν τον αντέχετε ..".  Ιδού το κείμενο του εν λόγω Αρχιμανδρίτου:
Από πού θα στρίψω για να πάω ίσια;
Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος. Πολλοί είναι εκείνοι που στρίβουν από δω, στρίβουν από κει με απώτερο σκοπό να χτυπήσουν στα ίσια αλλά πλαγίως. 
Διαβάζω λοιπόν στο ιστολόγιο "κατάνυξις" ανάρτηση που αναφέρεται στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών. Από δω το πήγαν από κει το ’φεραν πέτυχαν το στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το να τα βάλουν και πάλι με το Φανάρι. 
Αφού λοιπόν μυκηθμίζουν[1] και βγάζουν όλη την "ιερή" αγανάκτησή τους για την χρήση μουσικού οργάνου στην Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών, όλοι αυτοί οι αψίκοροι[2] και κεγχριαίοι[3] (χρησιμοποιώ πληθυντικό, γιατί στην ανάρτηση τους πληθυντικός χρησιμοποιείται), όλοι αυτοί λοιπόν οι πραγματικά αξιόμεμπτοι γράφουν κατά λέξη:
«Προτού αρχίσουν οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του Φαναριώτικου πνεύματος εκκοσμίκευσης, να μας κατηγορούν για θεωρίες συνωμοσίας, φονταμενταλισμό και φανατισμό, θέλουμε να θέσουμε ένα μόνον ερώτημα: ΓΙΑΤΙ;».
Αιδώς μητραλοίες[4]! Βρήκατε πάλι αφορμή δήθεν για να τα βάλετε με το Φανάρι. Σας τυφλώνει και σας τσουρουφλίζει το φως του, δεν το αντέχετε, όπως δεν αντέχει το φως της ημέρας ο νυκτικόραξ! Όπως γράφετε: «Δεν είναι καιρός για αχρείαστες προκλήσεις». Όμως εσείς προκαλείτε.
Ίσως και να μην φταίτε απόλυτα εσείς, αλλά οι οιηματίες μέντορες και γεροντάδες σας που σας ξεσηκώνουν, με τις «εμπνευσμένες» ομιλίες τους. Ειλικρινά εύχομαι η περίοδος στην οποία εισερχόμεθα με την νηστεία των Χριστουγέννων, να αποτελέσει για όλους περίοδο ανανύψεως, συντριβής και ταπεινώσεως! 
Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης
Αννόβερο Γερμανίας

[1] μουγκρίζουν
[2] ευμετάβλητοι, ασταθείς
[3] μικροί και ασήμαντοι, ευτελείς και ουτιδανοί, σαν το κεχρί
[4] εκείνοι που σκοτώνουν τη μητέρα τους

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει την πλούσια οικουμενιστική δράση του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Φραγκουλάκη

Στην εικόνα παρουσιάζουμε σε ένα κατ'εξοχήν Οικουμενιστικό έγγραφο, την Carta Oecumenica (σελίδα των υπογραφών), όπου πάνω δεξιά υπογράφει ο Αρχιμ, Γεράσιμος Φραγκουλάκης.
Διαβάστε επίσης: 

Ακολουθήστε την Κατάνυξη στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις