Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Καπετάν Γιάννης: Το πουκάμισο του Διακόνου

Απευθύνομαι στους "σεβαστούς" πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αποτελούσαν "την κουστωδία" του Μητροπολίτου κ.Ανθίμου την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας:
“Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί…”
Και λέω τούτο καθώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, εκ των πραγμάτων, η ανάρμοστη προς τους πιστούς συμπεριφορά σας, και το μέγεθος της επάρσεώς σας.
Ειρωνευθήκατε με ιδιαίτερο σαρκασμό και απαξιωτικά γέλια, Χριστιανούς που απλά και με αγωνία, απηύθυναν κάποιες ερωτήσεις στον Μητροπολίτη σας. Ακριβώς το ίδιο έπραξαν και οι Ιουδαίοι στο Χριστό.
Μήπως αλήθεια έχετε ακούσει ενίοτε να λέγουν κάποιοι [κακώς βέβαια] οτι δεν "πατάνε το πόδι τους" στην εκκλησία λόγω των ιερέων; Αν όχι,τότε “κατεβείτε από το καλάμι” και αφουγκραστείτε τους. Αν το έχετε υπ'όψιν σας αλλά δεν "σας καίγεται καρφί" τότε είστε για κλάματα και κακώς "υπηρετείτε" την εκκλησία.
Ο παπα-Νικόλας σκανδάλισε τους πιστούς, κατά τα διάφορα έγγραφα του μητροπολίτου, ενώ εσείς ως πιστοί υπηρέτες αυτού, έχετε κάθε δικαίωμα να σκανδαλίζετε, με την απαίσια συμπεριφορά σας το κόσμο.
Έχετε αποστολή να υπηρετείτε το πλήρωμα της εκκλησίας, να φέρνετε τον κόσμο στην Αλήθεια Αυτού και όχι να κατασκανδαλίζετε αυτόν με τέτοιες συμπεριφορές. Εσείς που έπρεπε να διδάσκετε ταπεινοφροσύνη με τις πράξεις σας, απεναντίας προβάλλετε την έπαρση σας, προς απογοήτευση μας.
Θα μπορούσα να πω οτι λυπάμαι, αλλά δε νομίζω οτι σας αγγίζει η λύπη τόσων ανθρώπων, γιατί απλά είστε βολεμένοι.
Κρίμα για την αγιοτόκο Θεσσαλονίκη.
Όσο για σένα διάκο, που πρότεινες να αλλάξουμε πνευματικό, σκέφτομαι αν τώρα στο πρώτο σκαλοπάτι της Ιερωσύνης συμπεριφέρεσαι με ανάρμοστο τρόπο, φαντάζομαι όταν αποκτήσεις οφφίκια και βαθμούς τι εξέλιξη θα έχεις. Ντροπή σου!!!
Πρότεινες να δώσεις και κάποιο πουκάμισο σου, στη γυναίκα που σου ανταπάντησε ρωτώντας αν ο πνευματικός είναι πουκάμισο να τον αλλάξουμε. Μπράβο σου!
Δεν μας είπες μόνο αν το πουκάμισο σου θα είναι πλυμένο με χρυσά μανικετόκουμπα ή με ιδρώτα από τις πολλές μετάνοιες προς τον δεσπότη σου;
Ζούμε απίστευτες στιγμές με τη λύσσα που σας έχει κυριεύσει απέναντι στον πνευματικό μας. Αντιμετωπίστε τον θεολογικά. Ψάξτε να βρείτε ατόπημα του στα κηρύγματα του. Δείξτε μου ΕΝΑΝ χριστιανό που σκανδαλίστηκε με τον αντιοικουμενιστικό του αγώνα, και τότε δικάστε τον.
Άρα εκ των πραγμάτων αποδεικνύεστε ακόλουθοι του Οικουμενισμού, προδότες των πατέρων και της ορθής πίστεως και ως εκ τούτου, ανάξιοι του αξιώματος και της Ιερωσύνης.
Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ εκουσίως και εν άδη κατελθών για τη σωτηρία μας, αλλά και μετά δόξης Αναστηθείς Κύριος μας, είθε να σας φωτήσει και ελεήσει,όπως όλους εμάς με πρώτον εμένα τον ελάχιστο και αμαρτωλό.