Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Τι συμβαίνει με τον Ορθόδοξο Τύπο; Η απάντηση

Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης με σχόλιο δίδει απάντηση στην ανάρτηση: Τι συμβαίνει με τον Ορθόδοξο Τύπο;

Αξιότιμη κ. Λωρίτου,
Δεν σας ζητώ να εμπλακήτε σε κάποια διαμάχη. Έγραψα, όμως, ότι ο κ. Τελεβάντος έχει καταδικασθεί -όχι γενικώς και αορίστως- αλλά για τις συγκεκριμένες αναπόδεικτες εις βάρος μου συκοφαντίες που έχει αναρτήσει στο ιστολόγιό του, όπως αυτή ότι διευθύνω τον Ορθόδοξον Τύπον, την οποία συκοφαντία δεν την έχει γράψει κανένα ιστολόγιο, πλην του κ. Τελεβάντου.

Εσείς, αν δεν διαβάσατε τον κ. Τελεβάντο, από πού πληροφορηθήκατε αυτή την ψευδή είδηση ότι είμαι ο ιθύνων νους του Ο.Τ.; ΄Οσο για τα βασικά άρθρα του Ο.Τ., πάντοτε ήσαν άρθρα τεκμηριωμένα, τα οποία, χωρίς πάντοτε να τα υιοθετεί απολύτως η εφημερίδα ετίθεντο προς συζήτησιν, όπως έγραψα και στην απάντησή μου στον κ. Μηλιαράκη, διότι γνωρίζω καλά την λειτουργία που είχε επί σειρά δεκαετιών ο Ο.Τ., δεδομένου ότι υπήρξα ο παλαιότερος στενός συνεργάτης (και εξ απορρήτων, αναγκάζομαι να ειπώ) του μακαριστού και αγιωτάτου π. Μάρκου Μανώλη.

Ας μου απαντήση όποιος επιθυμεί, αλλά επί των κειμένων μου και όχι σε αυτά που διαβάζει ο καθένας για να έχη την ευχέρεια να με κατηγορή. Όσο για την ρότα του Ο. Τ., έχει Διοικ. Συμβούλιο, Διευθυντή Συντάξεως κ.α. Αυτούς ερωτήσατε, αυτοί ηλικίαν έχουν, αυτοί περί εαυτών να λαλήσουν.
Παρακαλώ, να με κρατήσετε έξω και μακρυά από οποιαδήποτε σενάρια κυκλοφορούν από το ''εκκλησιαστικό'' κουτσομπολιό. Ο,τι έχετε σχετιζόμενο με το πρόσωπό μου είναι ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ μου.

Παρα που το ήθος και το ύφος του κειμένου σας, που προσιδιάζει με το ύφος του κ. Τελεβάντου (όπως μία από τις φράσεις του "Λύσσαξε ο σεβαστός μας π. Βασίλειος" ή ξεσάλωσε ο σεβαστός μας π. Βασίλειος και πολλά άλλα και όχι μόνο ότι διευθύνω τον Ο.Τ. αλλά ότι "είμαι γιουσουφάκι και νεροκουβαλητής του Τσίπρα, ότι διευθύνω και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ό,τι μπορεί κανείς να φαντασθή ως κοσμητικό επίθετο).

​Έ​τσι και σεις, παραθέτετε κατεβατό αιτιάσεων εναντίον μου με ύφος Πρωθιέρειας πεπεισμένης ότι ο Κληρικός ανθρωπίσκος που συνομιλείτε έχει κατατροπωθεί από τον καταιγισμό σας, καταλήγοντας, βεβαίως,με τη φράση " Με σεβασμό(!), για να δείξετε και ότι είσθε τυπικά ευσεβοφανώς εντάξει!
Παρά ταύτα, λοιπόν, σας πληροφορώ -σαν τελευταία επικοινωνία, αφού δεν κατανοείτε ούτε διανοείσθε ότι μπορεί κάποιος Κληρικός να μη θέλη να ομαδοποιηθή και να μην συμπαρασύρεται από ό,τι κάνουν οι άλλοι αγωνιστές της Πίστεως (σημειωτέον ο π. Επιφάνιος ουδέποτε ομαδοποιήθηκε, με τον οποίο συνεργαζόμεθα όταν κάποιοι άλλοι δεν είχαν "πάρει είδηση" ότι υπάρχει Οικουμενισμός και δεν ντρέπονται να το λένε), ότι ο κ. Γεώργιος Τραμπούλης ήταν στενό πνευματικό παιδί του π. Μάρκου, διέμενε στο Οίκημα της ΠΟΕ και τον διακονούσε συνεχώς, είναι Θεολόγος και εκπονεί διδακτορική διατριβή, γνωρίζει ξένες γλώσσες​ και είναι ντροπή να εκφράζεσθε με αυτόν τον περιφρονητικό τρόπο, χωρίς να έχετε έλθει ποτέ ούτε καν στο Κτίριο της ΠΟΕ ούτε γνωρίζετε τους αγώνες ανθρώπων που "έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά επί Σεραφείμ Αρχιεπισκόπου,όντες Εφημέριοι της Αρχιεπισκοπής, όταν άλλοι ήσαν "εν τοις οίκοις των Βασιλέων της Οικουμενικής Διοικήσεως.

Λίγη συστολή και περισσότερη έρευνα της Αληθείας και όχι τυφλή και φανατισμένη αποδοχή των πληροφοριών που σας δίδουν άνθρωποι με ανεξήγητη εμπάθεια στο πρόσωπό μου (χωρίς να τους έχω βλάψει στο παραμικρό) και στα πρόσωπα των άλλων, που το μόνο έγκλημά μας είναι να θέλουμε να μας αφήσετε ησύχους με το δικαίωμά μας να έχουμε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ.

Ο Ο.Τ. δεν είχε ούτε έχει ούτε πρέπει να έχη Ναύαρχο.Ούτε ο Εκκλησιαστικός αγώνας έχει αρχηγό. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο ή το επιθυμεί είναι ψώνιο! Ο Ο.Τ. είναι κονίστρα, γράφει όποιος θέλει και του απαντά όποιος θέλει. Η γνώμη με τα περισσότερα επιχειρήματα πάντοτε υπερίσχυε στη συνείδηση των αναγνωστών, χωρίς κάποιος να βγάζη ειδικό φιρμάνι εγκυρότητος.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ.
Καλή σας Ανάσταση!
π. Βασίλειος Βολουδάκης