Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Σήμερα, ξεκινά στη Θεσσαλονίκη το διήμερο για τα δικαιώματα των τρανς

aee98142e8a2fb469477d52a4fa155e6_L.jpg

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Η Θεσσαλονίκη μπροστάρισα στο νέο πλαίσιο αξιών που επιβάλλει η Νέα Εποχή. Τι; Δεν το επιβάλλει; Τότε ζητούμε συγγνώμη, για την υπερβολή και τον λαϊκισμό. Τολμήστε όμως να εκφραστείτε ελεύθερα, αν θεωρείτε σωστό να διαφημίζεται η "επιλογή" των εν λόγω "τσαλακωμένων" ατόμων. 
Όταν δια νόμου του κράτους, και μάλιστα νόμου που ψηφίζεται εν μέσω κρίσεως, που προβλεπόταν (αν είναι δυνατόν) στα μνημόνια, επιβλήθηκε η τρομοκρατία του "αντιρατσιστικού νόμου" που στην ουσία του είναι μνημείο ρατσιστικής-φασιστικής σκέψης, τότε.. μήπως να ξαναδούμε το νέο πλαίσιο αξιών που επιβάλλει η Νέα Εποχή; 
Ακροτελεύτια παρατήρησή μας, η εκκωφαντική απουσία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης επί του θέματος. 
Διαβάστε το δημοσίευμα και εκφραστείτε για το πάθος, την επιλογή την αμαρτία, τη διαφήμισή της...

Γιατί η καθημερινότητα "τσαλακώνει" τα τρανς άτομα;
Σήμερα, την εποχή της κρίσης και της συντηρητικοποίησης μεγάλου μέρους της κοινωνίας, ενώ φαινομενικά το κράτος αναγνωρίζει δικαιώματα στα λοατκια+άτομα (όπως για παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια ή ο αντιρατσιστικός νόμος που περιλαμβάνει το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου), το κοινωνικό στίγμα για τα τρανς άτομα παραμένει.
Η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από το κράτος είναι ζήτημα επιβίωσης για τα άτομα αυτά, χωρίς ιατρικούς όρους και προϋποθέσεις. Δεδομένου ότι η κοινωνική πραγματικότητα απωθεί κάθε τι το διαφορετικό, η έκφραση της ταυτότητας φύλου τους αποτελεί για αυτά τα άτομα αιτία καθημερινής αντιπαράθεσης. Από το οικογενειακό, το σχολικό περιβάλλον, τον εργασιακό, τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο αλλά και τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης τα τρανς άτομα δέχονται καθημερινά αποκλεισμό και απομόνωση, που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε απειλές ή/και βία (ψυχολογική και σωματική).
Τα ζητήματα αυτά θα συζητήσουμε την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 8μμ στην εκδήλωση στα πλαίσια διημέρου της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας για ένα αυτό-οργανωμένο Thessaloniki Pride, στο στέκι ΤΑΚΙΜ, οδός Κατούνη 25 στα Άνω Λαδάδικα (πλατεία Εμπορίου), με ομιλήτριες/ές τον Θωμά Διάφα και τη Ραζιήλ Σοέλ.
Θα προηγηθεί την ίδια μέρα στις 6μμ προβολή της ταινίας Boys Don't Cry, η οποία και θα συζητηθεί με το κοινό μετά τις ομιλίες. 
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 11 Μαρτίου, θα electroπαρτάρουμε στον ίδιο χώρο μετά τις 10 το βράδυ.
Στο "ηλεκ-τρανς PARTY" μας θα έχουμε και drag show με τη Sassy Blondie.
Electro, trance και τρανς!