Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΙΝ ΕΣΤΙ ΣΩΤΗΡΙΟΝ

ορθοδοξη εκκλησια θεολογια μονη αληθεια.jpg
π. Φώτιος Βεζύνιας
  Επειδή γίνεται μία προσπάθεια, τι λέγω προσπάθεια… αγώνας, αγωνίας και άγχους, κάποιων θεολόγων, αλλά δυστυχώς και Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, να αποδείξουν το μαύρο – άσπρο, περί την εις Κρήτην Σύνοδο, θα προσπαθήσουμε με απλούς συνειρμούς να κάνουμε τα πράγματα κατανοητά εις τον απλό ΛΑΟ.
   Από την μια μεριά, η σύνοδος της Κρήτης αγαπητοί καθηγητές θεολόγοι, και Άγιοι Ιεράρχες, για ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ των πραγμάτων, έκανε αυτά που λέγει ο κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης σε άρθρο του στο amen.gr ( http://www.amen.gr/article/gia-poia-agia-kai-megali-synodo-pliroforei-to-anakoinothen-tis-isynodou-tis-ekklisias-tis-ellados#.WLXX6lABUWc.gmail )
   Από την άλλη μεριά, το κείμενο προς τον ΛΑΟ συνετάχθη για να ενημερώσει τον πιστό ΛΑΟ, για την σύνοδο της Κρήτης. ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΑΧΘΗ ΓΙΑ NA ΘΟΛΩΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Το κείμενο προς τον ΛΑΟ είναι μεν ως προς τις θέσεις του Ορθόδοξο, αλλά δεν είναι αυτό με το οποίο μπορούμε να ισχυρισθούμε ούτε πλαγίως ούτε ευθέως, ότι η Ιεραρχία Ομολογεί Ορθοδοξία.
   Αν οι Άγιοι Ιεράρχες μας, θέλουν πραγματικά να ομολογήσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ, ταπεινά τους παρακαλούμε, να συγκαλέσουν ΤΩΡΑ έκτακτη Ιεραρχία και να πουν στο ποίμνιο που αγωνιά, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
  Τα πλάγια και πομπώδη κείμενα, τα πλήρη  Ορθοδόξου Ομολογίας, περιέχοντα όμως το ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ, της μισής αλήθειας, έστω και ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ τους, είναι χειρότερα από την ίδια την ΑΙΡΕΣΗ.
   Και όσοι δεν καταλαβαίνουν, ας διαβάσουν κάποιες εγκυκλίους Ιεραρχών, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, και αμέσως μετά το παραπάνω άρθρο του Κ. Λαρεντζάκη για να καταλάβουν.
   Δεν είναι δυνατόν Ιεράρχης με περγαμηνές στον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, οξύνους και οξυδερκής, να θεωρεί ότι είναι ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ το κείμενο προς τον ΛΑΟ, λέγοντας: «Γι’αὐτό καί ἡ Ἁγιωτάτη Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ὅπως διακήρυξε μέ τό κείμενό της ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ πρόσφατα, ἀρνεῖται κάθε ὀνοματοδοσία τῶν αἱρέσεων ὡς Ἐκκλησιῶν.»
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ.
«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ – ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ – ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ κ.κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ».
   Αν λοιπόν οι Άγιοι Ιεράρχες θέλουν να καθησυχάσει ο πιστός ΛΑΟΣ, ας συνέλθουν εις "Ιεραρχία" και ας  αποφασίσουν αν συμφωνούν ή δεν συμφωνούν με τα κείμενα της Κρήτης.
   Διαφορετικά τα σύννεφα πυκνά στον ορίζοντα… και πλέον η καταιγίδα εγγύς…..
Με θλίψη ψυχής
π. Φώτιος Βεζύνιας.