Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Hμερίδα Τρανς Ορατότητας πραγματοποιείται με τη συνεργασία και υπό την αιγίδα του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας

unnamed.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Η εν λόγω δράση, που οδηγεί στα πιο πυκνά σκοτάδια της ανθρώπινης σκέψης, αποτελεί άλλο ένα κατασκεύασμα της Νέας Εποχής. Όσο και αν διατείνονται οι διάττοντες αστέρες της μηδενιστικής και απάνθρωπης διανόησης, της Παγκοσμιοποίησης, πως όλα αυτά γίνονται για τον άνθρωπο ή και με κέντρο τον άνθρωπο, η αλήθεια είναι πως στοχοποιείται, χειραγωγείται και ευτελίζεται όσο ποτέ άλλοτε... ο ίδιος ο άνθρωπος!
Hμερίδα Τρανς Ορατότητας!! πραγματοποιείται με τη συνεργασία και υπό την αιγίδα του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) το οποίο ευχαριστούμε θερμά, και με την υποστήριξη της ΜΚΟ PRAKSIS, στην Αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα, πλησίον Παντείου Πανεπιστημίου).
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), σας προσκαλεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ώρες 17:00-21.00, σε ημερίδα αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα, πλησίον Παντείου Πανεπιστημίου).
Η Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας, είναι μία ημέρα που αφιερώνεται στην ορατότητα της τρανς κοινότητας, αλλά και στην ενδυνάμωση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, την περιορισμένη πρόσβαση ή αποκλεισμούς, αλλά και την έμφυλη βία που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Το πρόγραμμα της ημερίδας, είναι το ακόλουθο:
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΡΑΝΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ 2017
17.00 – 17.30        ΥΠΟΔΟΧΗ – ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ.
17.30 – 18.30        Προβολή ταινίας αφιερωμένης στην ορατότητα των τρανς ανθρώπων.
18.30 – 18.45        ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ.
18.45 – 20.00        Ομιλία εκπροσώπου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ).
Ομιλία από την Γενική Γραμματέα Ισότητας, κυρία Φωτεινή Κούβελα.
Ομιλία από την Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας, κυρία Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Ομιλία – Παρουσίαση από την κυρία Φανή Παπαδοπούλου, πολιτική επιστήμων, υπεύθυνη του έργου του Κ.Ε.Θ.Ι.: «Πρόληψη και καταπολέμηση του Σεξισμού και των Διακρίσεων σε θέματα Ταυτότητας Φύλου».
Ομιλία εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας.
Συζήτηση – Ερωτήσεις.
20.00 – 20.15        ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ.
20.15 – 20.50        Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH), κύριο Δημήτρη Χριστόπουλο.
Ομιλία από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κυρία Μαρία Γιαννακάκη.
Ομιλία από τον δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, κύριο Βασίλη Χειρδάρη.
Συζήτηση – Ερωτήσεις.
20.50 – 21.00        ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ.
Όλες οι ομιλίες θα μεταφράζονται στη νοηματική, ενώ ο χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος σε ανθρώπους με αναπηρία.
Η ημερίδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία και υπό την αιγίδα του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) το οποίο ευχαριστούμε θερμά, και με την υποστήριξη της ΜΚΟ PRAKSIS.
Ευχαριστούμε, ακόμη, το Outview Film Festival για την προσφορά της ταινίας.