Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Προκαλεί η Μητροπόλη Κέρκυρας με το ευχαριστήριο στους Ρόταρι

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Διανύοντας με κατάνυξη και ευλάβεια την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, βιώνουμε καθένας έκαστος πιστός αγωνιζόμενος Χριστιανός, το μεγαλείο της Ορθοδοξίας. Γινόμαστε, μυσταγωγούμενοι υπό του Κυρίου, μέτοχοι της Αληθείας Του.
Εργαζόμαστε στην καλλιέργεια των αρετών, της σωφροσύνης, της ταπεινοφροσύνης της υπομονής και της αγάπης, αιτούμαστε εμπόνως “του οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον αδελφό μου”.  Υπάρχει δε μια αρετή, η ελεημοσύνη, που κατέχει περίοπτη θέση στην ακρόπολη των αρετών. Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να στηλιτεύσουμε άλλη μία καταδικαστέα πρακτική, υπό Ιεράρχου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θεωρεί ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη την μασωνική ιδιότητα. Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας όμως, έσπευσε να ευχαριστήσει τον τοπικό Ροταριανό Όμιλο, προκαλώντας σύγχυση και σκανδαλισμό στη συνείδηση του πιστού λαού, αθωώνοντας με το αγαθό ένδυμα της ελεημοσύνης, το σατανικό υπόβαθρο της μασωνίας.
     
Το πρωί της Μ.Τρίτης 11 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μοίρασε στο Πνευματικό Κέντρο δέματα τροφίμων, τα οποία περιείχαν μακαρόνια, ρύζι, γάλα, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, χαρτικά, απορρυπαντικά ρούχων-πιάτων, λάδι, αμνοερίφια και πουλερικά,  σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Η Ιερά Μητρόπολις ευχαριστεί εκτός από τους πιστούς, τις ενορίες του νησιού και τους εθελοντές στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Ιεράς Μητροπόλεως,  τη  Μονή Βατοπεδίου, την  Hellenic Relief, την Κερκυραϊκή Ένωση Ελληνοαμερικανών, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, το Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας, την εταιρεία εμπορίας ξύλου Ντουροξύλ, τις αποθήκες στα ψυγεία στην Αλεπού και συγκεκριμένα τον κ. Μιχόπουλο, τα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, DIELLAS, LIDL και ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΕΤ, το Ιερό Προσκύνημα του ΑγίουΣπυρίδωνος, όπως επίσης και το ξενοδοχείο Marbella.
Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος μετέβη στο Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και ακολούθως μοίρασε στους ασθενείς λαμπάδες, παραδοσιακά πασχαλινά τσουρέκια και ευλογίες, ευχόμενος καλή Ανάσταση και σύντομα να επιστρέψουν στις οικίες τους.