Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Ιερέας έβαλε φωτιά στην Αγία Τράπεζα για να μιμηθεί την Αφή του Αγίου Φωτός [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

fotia.jpg

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις:  Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά νεωτεριστής και "σόουμαν" ο ιερέας!!! Ο Αρχιμ. Φιλούμενος Κοσμαδάκης, αφού πρώτα έβαλε μπουρλότο στην ενορία με την στάση του στην δίωξη του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη, τώρα με το πασχαλινό "φωτιά και μπούρμπερη", αποδεικνύει την φλογοβόλα διάθεσή του εις ανάμνησιν του μπουρλότου εκείνου…
Ιερέας έβαλε φωτιά στην Αγία Τράπεζα για να μιμηθεί την Αφή του Αγίου Φωτός!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Φωτιά πάνω στην Αγία Τράπεζα άναψε ιερέας στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να προσομοιάσει (;) την αφή του Αγίου Φωτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.
Στο βίντεο που δημοσίευσε η ενορία Προφήτη Ηλία Άνω Πόλεως Θεσσαλονίκης φαίνονται καθαρά οι φλόγες πάνω στην Αγία Τράπεζα στην οποία προφανώς είχε απλωθεί εύφλεκτο υγρό.
Από τις φλόγες στην Αγία Τράπεζα ο Ιερέας ανάβει τις λαμπάδες του και στη συνέχεια βγαίνει από την Ωραία Πύλη προκειμένου να μοιράσει το Άγιο Φως στους πιστούς.
Η εντυπωσιακή εικόνα που έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου έχει κάνει πολλούς κληρικούς να τρίβουν τα μάτια τους, πολλοί εκ των οποίων κάνουν λόγο για «θέατρο» το οποίο δεν έχει καμία θέση στην ορθόδοξη λειτουργική.
Πολλές φορές κληρικοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εφευρίσκουν δικά τους τελετουργικά προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους πιστούς, όμως η φωτιά πάνω στην Αγία Τράπεζα, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Το φαιδρό στην όλη ιστορία είναι το γεγονός πως ενώ ο κληρικός ήξερε πως να κάνει το «δρώμενο» ξέχασε τα λόγια του «Δεύτε Λάβετε Φως» το οποίο όπως θα ακούσετε… διασκεύασε.