Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Ο Τραμπ στον Πανάγιο Τάφο

trump_greek_orthodox-630x400.jpg

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια στον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα
Ο Ντόναλντ Τραμπ συνοδευόμενος από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, επισκέφθηκε τον χριστιανικό ναό της Αναστάσεως ή του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί στην είσοδο του ναού με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο στο πλευρό του, ενώ ολόγυρα στη φωτογραφία στήθηκαν και οι Αρμένιοι ιερείς και οι ρωμαιοκαθολικοί μοναχοί που εμπλέκονται στον ναό των Ιεροσολύμων.
Ο Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου ή Ναός του Παναγίου Τάφου είναι χριστιανικός ναός που βρίσκεται στη χριστιανική συνοικία της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.
Ο ναός θεωρείται ότι βρίσκεται στη θέση του Γολγοθά, ο λόφος στον οποίο σταυρώθηκε και τάφηκε ο Ιησούς Χριστός.
Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ο τάφος του Χριστού βρισκόταν κοντά στο σημείο της σταύρωσης.
Ο ναός είναι ο ιερότερος τόπος στο χριστιανισμό και αποτελεί σημαντικό τόπο προσκυνήματος από τον 4ο αιώνα και μετά ως ο τόπος της Ανάστασης του Χριστού. Ο ναός σήμερα αποτελεί έδρα του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ενώ το κτίριο ελέγχεται ταυτόχρονα από τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους Μονοφυσίτες Αρμένιους.
Κατασκευάστηκε αρχικά από την Αγία Ελένη την μητέρα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α΄ στα μέσα περίπου του 4ου αιώνα.
Στον ναό που έχτισε η Αγία Ελένη συμπεριέλαβε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Γολγοθά και το Σπήλαιο. Από τότε πέρασε μεγάλες περιπέτειες και καταστροφές ενώ στην σημερινή του μορφή κατασκευάστηκε το 1810.