Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Υπέρ του Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα

082205ae415aa780e23195461649deaa_XL.jpg
Γ. Αμανατίδης: Επιβεβλημένη για τη διεθνή εικόνα της χώρας η λειτουργία ισλαμικού τεμένους
Υπέρ της λειτουργίας Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα τάχθηκε ο υφυπουργός εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. Με αφορμή τη συζήτηση επί της σχετικής διάταξης χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, σημειώνει: "Η λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα αποτελεί προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά και του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συμβάλλοντας τόσο στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας, όσο και στην εμπέδωση της μέριμνας της Πολιτείας προς τους Έλληνες και λοιπούς κοινοτικούς πολίτες, που πρεσβεύουν το μουσουλμανικό θρήσκευμα για την απρόσκοπτη άσκηση των λατρευτικών τους καθηκόντων".
Ο κ. Αμανατίδης, μετά τη θετική στάση μερίδας της αντιπολίτευσης επί του θέματος αλλά και το "όχι" των συγκυβερνώντων Αντεξάρτητων Ελλήνων, σημείωσε ότι "Οι πολιτικές δυνάμεις, υπερψηφίζοντας  το σχετικό άρθρο, ενισχύουν τη διεθνή παρουσία και εμβέλεια της χώρας, με  σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
Η δήλωση του κ. Αμανατίδη, καταλήγει:
"Στις 6 Αυγούστου του 2016, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, θέτοντας τέλος σε μια διαρκή εκκρεμότητα από το 1934 και εξής, η Βουλή των Ελλήνων ήρε τα εμπόδια για την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα με μεγάλη πλειοψηφία,  και χάρις στην αγαστή συνεργασία όλων επίκειται η ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών.
Σήμερα, με το Άρθρο 5, του  νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας ρυθμίζονται ζητήματα αναφορικά με το πλαίσιο λειτουργίας του, βάσει της ίδρυσης νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου (εποπτευόμενο και χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Παιδείας), δηλαδή της “Διοικούσας Επιτροπής Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών”, με στόχο την παράδοσή του σε αυτήν το συντομότερο δυνατό".