Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Και θεομπαίχτες οι Σκοπιανοί – Η ψευδοεκκλησία τους ανακηρύσσει ψευδοαγίους

skopianos_agios-630x400.jpg

Το κρατίδιο των Σκοπίων εκτός από ότι παριστάνει την ψευδομακεδονία, που δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα και την ψευδομακεδονική του γλώσσα, που είναι βουλγάρικα και δεν την αναγνωρίζει η Βουλγαρία, έχει και «αυτοκέφαλη» Ορθόδοξη ψευδοΕκκλησία που δεν την αναγνωρίζει η Σερβία αλλά και καμία Ορθόδοξη Εκκλησία.
Μάλιστα οι σχισματικοί Σκοπιανοί έχουν εφεύρει τη λεγόμενη… «μακεδοονορθοξία». Έχουν δηλαδή δημιουργήσει και τη δική τους ψευδοορθοδοξία.
Οι απατεώνες αυτού του ψευδοέθνους των Βαλκανίων, μεταξύ των άλλων απατεωνιών τους, ανακηρύσσουν και ψευδοαγίους.
Ο ψευδοαρχιεπίσκοπος της ψευδοεκκλησίας τους, Στεφάν, που αποκαλείται «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Οχρίδας», ανακήρυξε ψευδοάγιο τον ηγούμενο Kiprijan Slepcenski, ο οποίος «κάηκε ζωντανός το 1780 αρνούμενος να απαρνηθεί την πίστη του».
Το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «μαρτύριο» του ψευδοαγίου τους, όπως για παράδειγμα ποιοι τον έκαψαν ζωντανό.
Σε κάθε περίπτωση τον «άγιο» τους, όπως και την «Εκκλησία» τους, δεν αναγνωρίζει καμία Ορθόδοξη Εκκλησία.
Βουτηγμένοι μέσα στα ψέμματα οι δυστυχείς βουλγαρόφωνοι της Βαρντάρσκα, όπως είναι το πραγματικό όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων, οδεύουν προς τον διαμελισμό.
Το δυσανάλογα με το μέγεθός τους ψέματα είναι που τους οδηγούν στον αφανισμό τους. Όταν θα χαθούν από τον χάρτη δεν θα τους θυμάται κανείς. Ούτε οι «χορηγοί» που τους δημιούργησαν ως παράγοντα αστάθειας μεταξύ των βαλκανικών εθνών.