Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Βιάζονται για το μουσουλμανικό νεκροταφείο

ImageHandler.jpg
Γαβρόγλου: Αναγκαία η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική
«Αν το δικαίωμα να προσεύχεσαι στο Θεό σου είναι κατοχυρωμένο στις δημοκρατίες, το δικαίωμα να θάβεσαι στο δικό σου νεκροταφείο είναι εξίσου σοβαρό» είπε ο υπουργός Παιδείας.
Την ανάγκη δημιουργίας μουσουλμανικού νεκροταφείου επισήμανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μετά τη νέα νομοθετική δρομολόγηση της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα.
«Αν το δικαίωμα να προσεύχεσαι στο Θεό σου είναι κατοχυρωμένο στις δημοκρατίες, το δικαίωμα να θάβεσαι στο δικό στο νεκροταφείο είναι εξίσου σοβαρό. Κι εδώ έχει καθυστερήσει η πολιτεία και κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως  «είναι θέμα ευθύνης της πολιτείας να κάνει όσο γίνεται πιο γρήγορα όλες τις ενέργειες για τη δημιουργία του».
Ο ίδιος τόνισε δε μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή πως η κυβέρνηση τελεί εν αναμονή της οριστικής δικαστικής απόφασης, που θα υποχρεώνει τον εργολάβο - ο οποίος έχει πτωχεύσει - να απομακρύνει τα μηχανήματά του από την έκταση 20 στρεμμάτων στο Σχιστό, που έχει παραχωρήσει για το νεκροταφείο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Υπενθυμίζεται πως 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της αναφορικά με τη δημιουργία μουσουλμανικού  νεκροταφείου στην Αττική.