Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Ντροπή! Αρνούνται τον αδελφικό συνεργάτη τους και συνεργάζονται με τους διώκτες του!

Μέσω της σχετικής αφίσας πληροφορηθήκαμε ότι την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται ημερίδα με θέμα Ελληνορθόδοξη Παιδεία ή άθεα γράμματα;.
Κατ’ αρχάς δηλώνουμε ότι το θέμα της ημερίδας είναι όντως επίκαιρο και σημαντικό και η Εκκλησία οφείλει να το αναδεικνύει πάντοτε, πολύ δε περισσότερο τώρα που φανερά αλλάζει ο προσανατολισμός της Παιδείας μας, αφενός, με την εφαρμογή στο χώρο του σχολείου αντιχριστιανικών και αντεθνικών ιδεολογιών και, αφετέρου, με τον εξοβελισμό ό,τι  εθνικού, ορθόδοξου, ωραίου και αγαθού είχε απομείνει στα σχολικά βιβλία.
Δυστυχώς, όμως, η απόφαση της ΠΕΘ και των Ορθόδοξων Σωματείων της Πόλης να θέσουν την ημερίδα τους υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και του επισκόπου της κ. Ανθίμου  αποτελεί  προσβολή και ασέβεια στο πρόσωπο του πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Θεοδώρου Ζήση και μας γεμίζει με στεναχώρια και αγανάκτηση.
Τα μέλη της ΠΕΘ και τα Ορθόδοξα Σωματεία της πόλης υπήρξαν οι μέχρι πρότινος μαθητές, φίλοι, συμπαραστάτες και συναγωνιστές του πατρός Θεοδώρου Ζήση στους αγώνες του για την Ορθοδοξία. Με την απόφασή τους αυτή να συνεργαστούν με την Ι.Μ. Θεσσαλονίκης στην διοργάνωση της ημερίδας παίρνουν συνειδητά θέση υπέρ του κηρύττοντoς “γυμνή τη κεφαλή” αίρεση, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και κατά της πατερικής και  ομολογητικής στάσης του δικού τους ανθρώπου, του  πατρός Θεοδώρου. Υποκρινόμενοι άγνοια χλευάζουν τον πατέρα Θεόδωρο που για δεκαετίες ήταν ο νους και η ψυχή τους, σάρκα από την σάρκα τους, είτε ως πρόεδρος  της μαχητικής ΠΕΘ Βορείου Ελλάδος, είτε ως ιδρυτής και πρόεδρος της Εταιρίας Ορθοδόξων Σπουδών (που πάντα η διοίκηση και τα μέλη της ήταν στην πρώτη γραμμή), είτε ως ηγετική μορφή σε όλους τους αγώνες των Ορθόδοξων σωματείων της πόλης μας κατά  πρόσφατο και απώτερο παρελθόν. Είναι κρίμα να τον αγνοούν, να τον υποτιμούν και να τον αδειάζουν οι δικοί του άνθρωποι.
Λυπούμαστε αφάνταστα που τα κατά τεκμήριο πιο συνειδητά και ενημερωμένα μέλη της Εκκλησίας μας, οι Θεολόγοι και τα μέλη των Χριστιανικών Οργανώσεων, αγνοούν αυτό που η Οικουμενική Ορθοδοξία βλέπει και μέσω της Κατάνυξης, ότι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει γίνει το κατεξοχήν πεδίο μάχης, τα μαρμαρένια αλώνια, όπου συγκρούονται η Ορθοδοξία και η Αίρεση. Όλη η Ορθοδοξία προσβλέπει στον αγώνα του πατρός Θεοδώρου, και του σύμψυχου με αυτόν πατρός Νικολάου Μανώλη, εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού. Δεν αγνοούμε ότι και άλλοι ιερείς και επίσκοποι και στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες δίνουν φανερές ή αφανείς μάχες για την Ορθοδοξία και την καταδίκη της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου. Στον αγώνα αυτόν όμως οι διώξεις του πατρός Θεοδώρου και του πατρός Νικολάου αποκτούν πανορθόδοξο σημειολογικό χαρακτήρα γιατί αποτελούν, στην σημερινή συγκυρία, τους στύλους της Ορθοδοξίας, τους ηγέτες της αντίδρασης στον Συνοδικό Οικουμενισμό του Φαναρίου.
Κλείνοντας το σημείωμά μας συμβουλεύουμε τους διοργανωτές της ημερίδας να επιλέγουν με μεγαλύτερη σοφία και σύνεση της συμμαχίες τους για την προστασία της Ελληνορθόδοξης Παιδείας. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τα άθεα γράμματα στην παιδεία και τα άθεα γράμματα του Οικουμενισμού, είναι γεννήματα της ίδια μήτρας, του αντίχριστου πνεύματος της εποχής μας.