Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Βροτσλάβ και Στέτσιν ο Σιεμιατίτσε Γεώργιος

siamitse_georgios2.jpg
Με χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοινώνεται προς το πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας ότι ο μέχρι σήμερα Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σιεμιατίτσε κ. Γεώργιος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Πολωνίας εξελέγη, δια παμψηφίας, Αρχιεπίσκοπος Βροτσλάβ και Στέτσιν, κατά την τελευταία συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Πολωνίας, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας κ. Σάββα.
O νέος Αρχιεπίσκοπος Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος σπούδασε Ορθόδοξη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας, ομιλεί ξένες γλώσσες μεταξύ των οποίων και την ελληνική, ενώ μέχρι σήμερα υπηρέτησε πλησίον του Μακαριωτάτου στην υπηρεσία του Στρατού της Πολλωνίας. Σημαντική ήταν η προσφορά του στις τελευταίες προσυνοδικές διασκέψεις για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο καθώς και σε όλα τα διορθόδοξα θέματα στα οποία μετέχει ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Πολωνίας.
Ο Μακαριώτατος και οι λοιποί Συνοδικοί Αρχιερείς, αμέσως μετά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου ευχήθηκαν στον εψηφισμένο τα βέλτιστα, διερμηνεύοντας τις ευχές του κλήρου και του λαού της Πολλωνικής Εκκλησίας προς τον νέο Αρχιεπίσκοπο κ. Γεώργιο.
Εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Βροτσλάβ και Στέτσιν