Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Οικουμενιστική φιέστα & παχηλές εισπράξεις τιμώντας τον ντόκτορα της ψευδοσυνόδου

ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ-ΤΙΜΗΤΙΚΟ-1-760x529.jpg

Ο Αρχιεπισκοπικός Καθεδρικός Ναός Νέας Υόρκης τίμησε τον Δρ. Αντώνιο Λυμπεράκη
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O Αρχιεπισκοπικός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης τίμησε τον διοικητή του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Δρ. Αντώνιο Λυμπεράκη, στη διάρκεια του 82ου ετήσιου επίσημου δείπνου του Καθεδρικού, γνωστό ως Cathedral Gala. Η εκδήλωση έγινε στο εντυπωσιακό Guastavino’s, το οποίο βρίσκεται κάτω από την γέφυρα της 59ης Οδού του Μανχάταν.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού ναού π. Ιωάννης Βλάχος, Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέλη της Ηγεσίας των 100 και περί τα 450 άτομα, σε σημείο που αίθουσα δεν χωρούσε περισσότερα. Επίσης στην κάτω αίθουσα ήταν άλλα 300 άτομα νεαρής ηλικίας από 18 έως 35 ετών, τα οποία έπειτα από το δείπνο ανέβηκαν στην κεντρική αίθουσα για χορό.
Η τιμή του εισιτηρίου είχε οριστεί στα $325 δολάρια το άτομο, ενώ το μισό ποσό για τους νέους. Τονίζεται ότι η εκδήλωση αυτή σημειώνει κάθε χρόνο επιτυχία, ενώ ο Καθεδρικός ναός εξοικονομεί σε καθαρά κέρδη περί τις $100.000 χιλ. δολάρια.
Επικεφαλής της διοργανωτικής επιτροπής ήταν ο π. Ιωάννης Βλάχος, ο κ. Ιουστίνος Μποζονέλης και η Στέφανι Παντελίδη.
Η τιμή προς τον Δρ. Λυμπεράκη ήταν μία έμπρακτη αναγνώριση από μέρους του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού για τις επί είκοσι και πλέον χρόνια υπηρεσία του στο Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα, το οποίο προασπίζεται και προωθεί τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Δρ. Λυμπεράκης πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο για την διασφάλιση των θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Πατριαρχείου από την Τουρκική κυβέρνηση.
Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος μίλησε με λόγια φιλόφρονα για τον Δρ. Λυμπεράκη και την ακαταπόνητη προσπάθεια που καταβάλλει για την υποστήριξη παντί τρόπω του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Δρ. Λυμπεράκης φέρει το οφίκιο του Άρχοντος Ακτουάριου.
Από το επιτυχές 82ο δείπνο του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης
Ο Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης είναι Αρχων από το έτος 1987 και διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα από το 1998. Είναι γιατρός ραδιολόγος στην Φιλαδέλφεια και ιδιοκτήτης του Bustleton Radiology Associates, Ltd. Που είναι κορυφαίο στο είδος του Ιατρικό Ραδιολογικό Κέντρο στην Φιλαδέλφεια.
Γεννήθηκε στην πόλη Fresno της Καλιφόρνιας το 1952 εκ γονέων του αειμνήστου ιερέως Ιωάννη Λυμπεράκη και της πρεσβυτέρας Ελισάβετ. Ο π. Ιωάννης Λυμπεράκης ήταν εκ των πλέον επιφανών ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Σπούδασε αρχικά πολιτικές επιστήμες και έλαβε τα πτυχία Μπάτσελορ και Μάστερ από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας (University of Pennsylvania).
Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Duke. Είναι νυμφευμένος  με την ιατρό Μαρία Μπόρντεν και έχουν τρία ενήλικα παιδιά τον Ιωάννη, τον Αντώνη και την Ελισάβετ και δύο εγγόνια στην Ντακότα και τον Αντώνιο.