Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Το πανηγύρι της Αγίας Aλίνας στο Dilbeek της Φλάνδρας

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Αναφέρεται στο δημοσίευμα πως: ".. Κατά προτροπή και απόφαση αγαθή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, η νέα Ενορία του Dilbeek, που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες του ελληνόφωνου και φλαμανδόφωνου ποιμνίου της Επαρχίας της Φλαμανδικής Βραμβάνδης..". 
Άραγε το ποίμνιο αυτό είναι αμιγώς Ορθόδοξο; Θερμή παράκληση στον πιστό λαό του Βελγίου, να μας ενημερώνει (istologionkatanixis@gmail.com) για Οικουμενιστικά φαινόμενα συμπροσευχών με αιρετικούς στην περιοχή τους, που επιβάλλει η καταστροφική αγάπη των Οικουμενιστών. Η Ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου τους έχει κάνει ανερυθριάστως να επιδίδονται σε τέτοιες πρακτικές.
Οικουμενικό Πατριαρχείο: Εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 18/6, η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μάρτυρος Αλένας ή Αλίνας στο όμορφο προάστιο των Βρυξελλών Dilbeek. Η Αγία Αλίνα έζησε στο γραφικό και πανέμορφο αυτό προάστιο της πόλεως των Βρυξελλών κατά τον 7ο αιώνα μ.Χ.
Κόρη των Δουκών του Dilbeek, η Αλίνα ασπάστηκε, κρυφά από τους παγανιστές γονείς της, το χριστιανισμό, ερχόμενη σε επαφή με τον χριστιανό Ιερέα Amandus, Ιερέα του Αββαείου στο Forest/Vorst των Βρυξελλών.
Όταν ο πατέρας της κατάλαβε ότι η κόρη του είχε γίνει χριστιανή, έστειλε τους στρατιώτες του να τη φέρουν πίσω σε αυτόν. Οι στρατιώτες την ακολούθησαν και προσπαθώντας να τη συλλάβουν, μια και αντιστάθηκε, της έκοψαν το ένα χέρι. Τότε η Αγία Αλίνα παρέδωσε τη ψυχή της στον Κύριο που τόσο αγάπησε, περίπου το 640 μ.Χ.
Κατά προτροπή και απόφαση αγαθή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, η νέα Ενορία του Dilbeek, που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες του ελληνόφωνου και φλαμανδόφωνου ποιμνίου της Επαρχίας της Φλαμανδικής Βραμβάνδης, αφιερώθηκε στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο και στην Αγία Αλίνα, προστάτιδα της πόλεως του Dilbeek.
Στο πρώτο Εορτασμό της Αγίας, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Αθηναγόρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, ο οποίος και ανέλυσε έξοχα το νόημα και τα διδάγματα της ευαγγελικής περικοπής στο εκκλησίασμα.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Λύκος, αφού ανέφερε εν συντομία τον Βίο της τιμωμένης Αγίας, ευχαρίστησε θερμά το Θεοφιλέστατο κ. Πορφύριο για τη προσευχητική παρουσία του καθώς και όλους τους παρευρισκομένους πιστούς χριστιανούς καθώς και όλους εκείνους που με διαφόρους τρόπους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η μικρή γιορτή που ακολούθησε, στον κήπο του Ιερού Ναού με διάφορα νηστίσιμα εδέσματα, συνοδευόμενα από ελληνική μουσική.