Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εμπλοκή στην εκλογή του Μητροπολίτη Σικάγου

ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ-ΖΗΛΩΝ-1-e1499368382269-760x531.jpg
Του Θεοδώρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ματαιώθηκε η εκλογή του Μητροπολίτη Σικάγου κ. Σεβαστιανού η οποία αναμενόταν να γίνει σήμερα από την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Ο λόγος της εμπλοκής οφείλεται στον Κατάλογο των υποψηφίων προς αρχιερατεία που ήταν πλημμελής. Τον κατάλογο είχε εγκρίνει το Πατριαρχείο τον Μάρτιο.
Ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός είχε συγκεντρώσει 7 ψήφους επί 8 ψηφισάντων στην Επαρχιακή Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Τονίζεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει το δικαίωμα και το αποκλειστικό προνόμιο να απορρίψει το τριπρόσωπο που συνθέτει η τοπική Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής όπως είχε επισημάνει στην αρθρογραφία του ο «Εθνικός Κήρυξ».
Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να προκαλέσει κρίση στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο και την ενταύθα Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο.
Προσπάθειες του «Ε.Κ.» να επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο απέβησαν άκαρπες μέχρι στιγμής. Η ιδιαιτέρα του γραμματέας κυρία Αλίκη Κούριαν μας είπε ότι ο Σεβασμιότατος βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Αρχιεπισκοπή.
Θα ακολουθήσει πλήρες ρεπορτάζ…