Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

π.Ν. Μανώλης: Σε όσα βλάσφημα εξεστόμισε ο μητροπολίτης Μιλήτου θα λάβει απάντηση

π.Νικόλαος Μανώλης, Σε όσα βλάσφημα και ανόητα εξεστόμισε ο μητροπ. Μιλήτου κ.Απόστολος θα λάβει απάντηση.jpg 
Ντρέπομαι για λογαριασμό του για όσα τόλμησε να εκφράσει σε Ι. Ναό της Θεσσαλονίκης (δεν είναι τυχαία η επιλογή να εκφράσει όλα αυτά τα τραγικά από τον συγκεκριμένο Ναό που κατά καιρούς διάφορα οικουμενιστικά δρώμενα έχουν συμβεί).  
Δεν είναι πρώτη φορά που αποδεικνύει ο μητροπολίτης Μιλήτου και καθηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής της Αγ. Αναστασίας, τις οικουμενιστικές του καταβολές. Υπέρμαχος των αντορθόδοξων αποφάσεων της δαιμονικής ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου της Κρήτης, φτάνει στο σημείο να παραποιεί την εκκλησιαστική - αγιογραφική ιστορία και να προσβάλει τη μνήμη του αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του θεσβίτου, με ψεύδη, στην προσπάθειά του να πολεμήσει όσους αντιστέκονται στην παναίρεση την οποία πρεσβεύει ο ίδιος!
     Είναι κοινή πρακτική των πάσης φύσεως οικουμενιστών να μην αισχύνονται και να αλλοιώνουν τις αλήθειες της Πίστης μας. Πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο να του απαντήσω καθώς όλα όσα λέει φανερώνουν ένα άνθρωπο, περιέργως, αγράμματο θεολογικά. Περισσότερο αρμόζει να γελάει κανείς παρά να προβληματίζεται. Ίσως για παρόμοιους λόγους, επέτρεψε η αγία Αναστασία να της κλέψουν μετά τόσους αιώνες, το ιερό λείψανο από το μοναστήρι που είναι ηγούμενος ο συγκεκριμένος ιεράρχης, γιατί η αγία δεν ευλογεί τέτοια κακοδοξία και εμπαιγμό της Πίστης!  
Αλλά ως ιερέας που διέκοψα το μνημόσυνο του επισκόπου μου για θέματα Πίστεως, θίγομαι προσωπικά από την τραγελαφική και ανάξια λόγου ερμηνεία του βίου του προφήτου Ηλιού από τον μεγαλόσχημο πατριαρχικό ιερωμένο.
     Πρόκειται σύντομα να δημοσιευθεί το σημερινό μου κήρυγμα για την εορτή του προφήτου. Ελπίζω ο εν λόγω μητροπολίτης να λάβει μια πρώτη κατάλληλη απάντηση μέσω αυτού του κηρύγματος. Ο Θεός να τον συγχωρήσει και να τον οδηγήσει σε μετάνοια! 
π.Νικόλαος Μανώλης