Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

“Να σε “κάψω” Λέσβο να σ’αλείψω λάδι”

Γινόμαστε μάρτυρες κάποιων νεοεποχίτικων πρακτικών, που προσβάλουν ευθέως την κοινή λογική. Τέτοια παραδείγματα μπορούμε να σκεφτούμε πολλά γενικεύοντας λιγάκι, ώστε να μη χάσουμε το στόχο μας.
Φανταστείτε λοιπόν έναν επιχειρηματικό κολοσσό που ισοπεδώνει τα δάση του Αμαζονίου, να χρηματοδοτεί μια οικολογική οργάνωση!
Τους νικητές ενός πολέμου, να στέλνουν τις δικές τους εταιρείες να μοιράζονται την πίτα της ανοικοδόμησης μιας χώρας, που οι ίδιοι ισοπέδωσαν δήθεν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ή για άλλες υψηλές αξίες!
Τη χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Αντι-ντόπιγκ από φαρμακευτικούς κολοσσούς που παρασκευάζουν τις ουσίες του ντόπιγκ!
Χρυσό χορηγό των Ολυμπιακών Αγώνων, κάποιο έμπορο ναρκωτικών κ.ο.κ...
Διαβάζοντας το δημοσίευμα Δωρεά 50.000 ευρώ στους σεισμόπληκτους της Λέσβου από τον Πάπα”, τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά δυστυχώς το συμπέρασμα ένα: “Το κινδυνευόμενον είναι η Πίστη” (άγ. Γρηγόριος Παλαμάς).
Ο Πάπας σαγηνεύει από τα ΜΜΕ με τα λιγοστά σπόρια της δωρεάς του, από τον αμύθητο κύκλο εργασιών του Κράτους του Βατικανού, “απαιτεί” να λάβουν δημοσιότητα σαν να επρόκειτο για δωρεά δισεκατομμυρίων ευρώ, εξαγοράζει και τη σιωπή της οικείας Μητροπόλεως και εμφανίζεται ως ψυχοπονιάρης ανθρωπιστής.
Στην Εκκλησιαστική Ιστορία, με τα χρήματα πάντοτε προσέγγιζε τους Ορθοδόξους ο Πάπας και ζητούσε την Ένωση. Οι σύγχρονοι Άγιοι της Εκκλησίας μας, από τον Άγιο Πατροκοσμά τον Αιτωλό, μέχρι τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, μας συστήνουν να απομακρυνόμαστε από αυτόν.
Οι Εκκλησιαστικοί μας ταγοί, εναντιώνονται στο Άγιο Πνεύμα, αψηφούν τους Αγίους της Εκκλησίας, φέρνουν το Πάπα στην Πατρίδα μας... Επιτρέπει ο Θεός σημάδια, σεισμούς και καταστροφές, και εμείς αντί να διορθωθούμε,  παρουσιάζουμε ως ευεργέτη των σεισμοπαθών, την πέτρα του σκανδάλου!
Η κοροϊδία έχει και τα όριά της! Αν δεν ξυπνήσουν οι δύο Εκκλησιαστικοί μας ταγοί, στη δοκιμαζόμενη Λέσβο, που φαίνεται να απολαμβάνουν την υποτέλειά τους στο παπικό Πρωτείο, θα ξεσηκωθεί ο πιστός Λαός του νησιού, δε θα δεχτεί τέτοια δώρα και θα τα επιστρέψει ανέγγιχτα.

Ιστολόγιο Κατάνυξις