Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Ποιο είναι το κράτος που αποκηρύσσει πανηγυρικά την αθεΐα;

ed9154d53c320127e4cddf1be4b81990_L.jpg

Έχει σχεδόν μηδενίσει τα ποσοστά των άθεων επί των εδαφών του.
Ο λόγος για την ομόδοξη Ρωσία, μία χώρα η οποία κατά το πολύ πρόσφατο παρελθόν υπέφερε πολύ, με τον λαό της να υπόκειται σε τρομακτικές διώξεις απλά και μόνο επειδή ενστερνιζόταν την Ορθοδοξία.
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα πράγματα άλλαξαν πραγματικά και η Ρωσία έχει μετατραπεί στο μοναδικό κράτος, που όχι μόνο προφυλάσσει την Ορθοδοξία, αλλά και την διαδίδει.
Ειδικότερα, ο αριθμός των Ρώσων που εντοπίζονται ως αθεϊστές μειώθηκε κατά 50% σε μόλις τρία χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ερευνητικού κέντρου Levada.
Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη στα τέλη Ιουνίου, αποκάλυψε ότι ο αριθμός των Ρώσων αθεϊστών, ή όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους "απολύτως άπιστους", έπεσε απότομα από 26% το 2014 σε μόλις 13% το 2017.
Οι θρησκευόμενοι αποτελούν το 86% του πληθυσμού, σύμφωνα με την έρευνα, με το 44% να χαρακτηρίζεται ως «αρκετά θρησκευόμενο», το 33% «όχι πολύ θρησκευόμενο» και το 9% «πολύ θρησκευόμενο».
Μάλιστα η Ορθοδοξία παραμένει η κυρίαρχη και πιο δημοφιλής θρησκεία στη Ρωσία, καθώς πάνω από το 92% των ερωτηθέντων βλέπουν την ορθόδοξη εκκλησία με «σεβασμό και καλοσύνη».
Η δε Ελλάδα βαδίζει στο μονοπάτι της… αποστασίας.