Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Περίεργες μεθοδεύσεις Αρχιεπισκοπής με αφορμή την εκλογή Σικάγου

EPARCHIAL-SYNOD-1.jpg
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, συνήλθε σε σύσκεψη την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 στη Νέα Υόρκη υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου και σε μια πρωτόγνωρη κίνησή της αποφάσισε όπως αντιπροσωπεία της υπό τον Αρχιεπίσκοπο επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι, με την ελπίδα να ανατρέψουν την απόφαση της Συνόδου του Πατριαρχείου που απέρριψε την εκλογή του Επισκόπου Ζήλων κ. Σεβαστιανού στη Μητρόπολη Σικάγου.
Τονίζεται ότι στη σύσκεψη παρευρέθηκαν όλοι οι Συνοδικοί αρχιερείς εκτός από τον Ντένβερ κ. Ησαΐα. Επίσης, δεν ήταν παρών ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός για τον οποίον όλοι εκφράστηκαν με συμπάθεια.
Σημειώνεται ότι δεν κατάρτισαν και δεν εμπλούτισαν εκ νέου τον Κατάλογο των Υποψηφίων προς αρχιερατεία, όπως τους είχε υποδειχθεί με επιστολή-απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 13 Ιουλίου του 2017, με ονόματα και άλλων Αρχιμανδριτών και ιεραρχών οι οποίοι αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε Μητροπόλεις εκτός Αμερικής, αλλά ως ιερείς θήτευσαν σε κοινότητες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με το αιτιολογικό ότι χρειάζονται διευκρινίσεις από το Πατριαρχείο.
Το θέμα περιπλέχτηκε όταν ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος, επέμενε να συμπεριληφθούν στον Κατάλογο ο προσφάτως χειροτονηθείς Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Βρέιμ, Διευθυντής του Τμήματος Κατηχητικής Παιδείας και ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κώνστας, επίσης νεοχειροτονηθείς…