Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017

Πατριάρχης Μόσχας και Υπουργός του Βατικανού θα συζητήσουν για την Ουκρανία

Parolin_1.jpg

Το ουκρανικό ζήτημα θα είναι ένα από τα θέματα που συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του Καρδινάλιου Pietro Parolin στη Μόσχα στις 20 με 24 Αυγούστου, με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.
"Δεν έχει αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη το θέμα της Ουκρανίας, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ των δύο "Εκκλησιών", και αφορά τις ενέργειες των ελληνο-Καθολικών (Ουνίτες)" - τόνισε μιλώντας στο Interfax-Religion ο Γραμματέας του Συνοδικού Τμημάτων Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων για τις διαχριστιανικές σχέσεις π. Στέφανος (Ιγκούμνωφ).
Επίσης ο π. Στέφανος ανέφερε ότι "θα εκτιμηθεί από την Ρωσική Εκκλησία η θέση του Βατικανού σχετικά με το θέμα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης και να φέρει τη σύγκρουση στη χώρα ως ένα καθαρά θρησκευτικό επίπεδο."
"Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Ρωμαιοκαθολική "Εκκλησίαείναι η μεγαλύτερες χριστιανικές κοινότητες στον κόσμο. Οι ηγέτες τους δεν φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη που λαμβάνουν χώρα στην κοινωνία, υψώνουν τη φωνή τους για την υπεράσπιση της παραδοσιακής ηθικής υπέρ των χριστιανών που υποφέρουν σε διάφορες περιοχές του κόσμου, κυρίως στη Μέση Ανατολή, καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων, η επιτυχής επίλυση των οποίων εξαρτάται από το μέλλον όλης της ανθρωπότητας" - πρόσθεσε κλείνοντας ο π. Στέφανος.