Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Παράκληση προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο

120720135850185.jpg
Σεβασμιώτατε, την ευχή σας.
Το θέμα που αναφύεται στην Μητρόπολή σας με τις διακοπές της μνημονεύσεώς σας και τις διώξεις των Πατέρων, απ’ ότι φαίνεται θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.
Τα νέα διαδίδονται αστραπιαία, ανεμπόδιστα (προς το παρόν) και παγκοσμίως χάριν του διαδικτύου, και όλος αυτός ο θόρυβος μπορεί να βλάψει την Εκκλησία, να προκαλέσει άσχημες καταστάσεις.
Καταλαβαίνω Σεβασμιώτατε, ότι έχετε έρθει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και δέχεστε μεγάλες πιέσεις, αλλά σας ικετεύω να κάνετε την υπέρβαση και να μην συνταχθείτε με τους κακούς λύκους. Άλλωστε, γνωρίζετε καλά ότι πρόκειται περί αιρετικών διδασκαλιών και ανθρώπων ταγμένων να υπηρετούν τις σκοτεινές δυνάμεις.
Κάνετε την υπέρβαση, σας παρακαλώ, άγιε Φλωρίνης για να γίνετε πάλι ο αγαπημένος Επίσκοπος των πιστών της Μητροπόλεώς σας, μα πάνω απ’ όλα, ο αγαπημένος του Θεού. Εσείς δεν είπατε: «Ορθόδοξοι γεννηθήκαμε, Ορθόδοξοι θα πεθάνουμε»;
Τολμήστε, σας παρακαλώ, Σεβασμιώτατε, ακόμη κι αν σας πιέζουν ή σας εκβιάζουν, αν είναι πολλά τα λεφτά ή ακόμη και αν κρατούν «κλειστά χαρτιά» για εσάς. Τολμήστε και θα δείτε την αγάπη των ανθρώπων του Θεού να σας αγκαλιάζει και όχι την οικουμενιστική που σας πνίγει. Οι πραγματικοί πιστοί δεν είναι χαιρέκακοι, ούτε ρεβανσιστές και σας αγαπούν πραγματικά.
Κάνετε άγιε Γέροντα την υπέρβαση, για να γίνει και πάλι ξακουστή η Φλώρινα σε όλον τον κόσμο. Ξεκινήστε εσείς τον πνευματικό αγώνα, ούτως ή άλλως, θα ξεσπάσει το σαρωτικό κύμα του Θεού σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Ολόκληρη η πατρίδα μας «βράζει», το Άγιον Όρος, ο πιστός λαός του Θεού και θεματοφύλακας της Πίστεως, κάποιοι Επίσκοποι (συνταχθείτε όλοι μαζί), πολλοί Ιερείς και μοναχοί.
Ας είστε ο πρώτος που θα δώσει το έναυσμα για τη σύγκλιση μιας Οικουμενικής Συνόδου, την Ι΄ Οικουμενική, στην οποία θα λάβουν μέρος όλοι οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι από όλες τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες και θα καταδικάσουν την παναίρεση του Οικουμενισμού και όλους όσοι την αποδεχτούν με αμετανοησία! Είμαστε η πλειοψηφία Σεβασμιώτατε, γιατί έχουμε τον Χριστό μαζί μας. Θα μείνετε έκπληκτος, όπως ο προφήτης Ηλίας, όταν δείτε πόσοι είναι οι Ορθόδοξοι πιστοί.
Είναι κρίμα Σεβασμιώτατε, να χάνονται ψυχές. Το πετραχήλι σας έχει βαρύνει πολύ, αναγκαίον είναι να το ελαφρύνετε.  Πείτε το μεγάλο «Όχι», και ο Θεός θα σας ενδυναμώσει, θα σας χαριτώσει, θα σας αγιάσει. Πείτε το μεγάλο όχι, για να πραγματοποιηθεί η μεγάλη κουβέντα που είπατε, για να καταφέρουμε, συν Θεώ, να πεθάνουμε Ορθόδοξοι. Όπως πάμε, δεν θα μείνει τίποτε όρθιο.
Με σεβασμό,
Πορφυρίτης