Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Ιεραρχική γραμμή κατά της “αγίας ανυπακοής” με κατηγορίες για σχίσμα

WCCNikos-Kosmidis12.jpg
Ιεραρχική γραμμή κατά της “αγίας ανυπακοής” με κατηγορίες για διάσπαση και σχίσμα
Του Άγγελου Ρούσσου
Γραμμή φαίνεται να έχει υπαγορευτεί από τα υψηλά κλιμάκια της διοικούσης Εκκλησίας κατά της “αγίας ανυπακοής” με βασικό αλλά παράλληλα και έωλο επιχείρημα πως θα οδηγήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα σε σχίσμα.
Όσο το ποτάμι της αντίστασης φουντώνει αρκετοί Μητροπολίτες έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Αφού λοιπόν δεν πέτυχε η προηγούμενη γραμμή που προσπαθούσε αφενός να γονατίσει οικονομικά τους αντιδρώντες ιερείς και μοναχούς κόβοντάς τους μισθούς τους και να καταστήσει γραφικούς και αμόρφωτους όσους έχουν διακόψει την μνημόνευση των Επισκόπων τους και ουσιαστικά να τους υποβαθμίσει στα μάτια των πιστών απαξιώνοντάς τους, ήρθε η ώρα για το Plan B.
Οι πολέμιοι όσων αντιδρούν στα οικουμενιστικά σχέδια του Φαναρίου και των δορυφόρων του-μεταξύ άλλων και εντός Ελλαδικής Εκκλησίας- θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα να θέσουν το ψευτοδίλημμα “ενότητα ή σχίσμα”, “υπακοή ή διαίρεση”.
Εμμέσως πλην σαφώς την γραμμή αυτή αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος είπε χθες ότι “η πίστη στον Θεό και η λατρεία προς την Κυρία Θεοτόκο αποτελούν ενοποιό δύναμη του λαού μας, η οποία πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, εν όψει καιρών καταρρεύσεως και διασπάσεων”.
Σαν να προδιαθέτει τα μελλούμενα ο Ιεράρχης αναφέρεται σε “καιρούς διάσπασης” χωρίς πάντως να εισέρχεται σε λεπτομέρειες. Καθίσταται σαφές όμως στον κάθε κοινό νου πως το καμπανάκι χτυπάει για τους αντιδρώντες της “αγίας ανυπακοής”.
Παρόλα αυτά οι φύλακες έχουν γνώση…
Πριν προλάβουν πάντως οι ανήσυχοι Δεσποτάδες να προπαγανδίσουν την δήθεν διάσπαση που έρχεται, ο εκ των μπροστάρηδων της “αγίας ανυπακοής” π. Θεόδωρος Ζήσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σκοπός από μέρους τους να δημιουργθεί σχίσμα.
Το μόνο βέβαιο είναι πως η “αγία ανυπακοή” θεριέυει και πλημμυρίζει το εκκλησιαστικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας . Το κίνημά της κόντρα στα νοσηρά σχέδια των Οικουμενιστών έχει μεγάλη δυναμική και η επίσημη Ελλαδική Εκκλησία οφείλει να πάρει θέση και όχι αλλιώς να συμπεριφέρεται σαν παρατηρητής….