Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

π. Φώτιος Βεζύνιας, Αναγκαίες διευκρινήσεις...

경쟁.png

Οι ημέρες στις οποίες μας αξίωσε ο Κύριος να ζούμε είναι πονηρές. Χρειάζεται ιδιαίτερη διάκριση στον χειρισμό της υπόθεσης «Αγώνας εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού». Δεν ωφελεί κανένα η υβριστική αντιπαράθεση. Μην ξεχνάμε ότι το ζητούμενο είναι η «Εκκλησία» μας  να οδηγηθεί και πάλι στο λιμανάκι της γαλήνης.
Ερωτώ λοιπόν τους σφόδρα επιθετικούς... και τους ερωτώ αγαπητικά.
Ποίον ωφελεί η «διαπόμπευση» προσώπων;
Μήπως ωφελεί τους ευρισκομένους εν τη πλάνη του οικουμενισμού;. Καθόλου. Γίνονται πείσμονες και δεν ακούν τίποτε από ότι τους λέμε.
Μήπως ωφελεί τους «αδιάφορους» Ορθοδόξους; Καθόλου. Αποστρέφουν το πρόσωπο από τα της Εκκλησίας.
Μήπως ωφελεί τους άθεους εχθρούς της Εκκλησίας;. Καθόλου. Γίνονται μεγαλύτεροι εχθροί και χαίρουν για την κατάσταση αυτή.
Μήπως ωφελεί τους αιρετικούς, (παπικούς, προτεστάντες… κ.λ.π); Καθόλου. Επαναπαύονται περισσότερο στην πλάνη τους.
Μήπως ωφελεί εμάς; Καθόλου; Ας διαβάσουμε λίγο τους νηπτικούς Πατέρες.
Λοιπόν και εν κατακλείδι. Αν δεν ωφελεί κανέναν η διαπόμπευση των προσώπων γιατί να γίνεται;
Και εν πάση περιπτώσει. Ο καθείς είναι ελεύθερος μέσα στα «όρια της αντίληψής του» να ενεργεί όπως θέλει. Μα δεν έχει το δικαίωμα να αλλάζει τίτλους σε άρθρα, και να τα «διανθίζει» με φωτογραφίες και με υπονοούμενα, "βιάζοντας" την ελευθερία του γράφοντος. Το πιστό αντίγραφο τούτο σημαίνει. Παρακαλώ λοιπόν αδελφοί. Στώμεν καλώς.
Ως εκ τούτου, παρακαλώ το ιστολόγιο, το αγαπητό κατά τα άλλα, που "εστόλισε", την ανάρτηση του την σχετική με το άρθρο «..εἰ κακῶς ἐλάλησα, μαρτύρησον περὶ τοῦ κακοῦ· εἰ δὲ καλῶς, τί με δέρεις; (Ιωαν. 18,23)» με φωτογραφίες και με υπονοούμενα, να διορθώσει με αγάπη το λάθος.
Με αγάπη Κυρίου
π. Φώτιος Βεζύνιας