Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017

Ιερέας που ζει στην Κρήτη: Συγχαρητήρια στον γιο μου! Δεν πέρασε πουθενά!

iereas26159.PNG

Σχόλιο Κοσμίδης Ν. Ελευθέριος: Ο Πατέρας Λύβιος μας άνοιξε την καρδιά του ειλικρινά!
Τον ευχαριστούμε γι' αυτό, να καμαρώνει τα παιδάκια του να προοδεύουν εν Χριστώ.
Η παρέμβασή του αυτή είναι τροφή για σκέψη. Κάποιες σκέψεις θα καταθέσω κι εγώ γιατί προβληματίστηκα λιγάκι.
Στα προγράμματα ψυχικής ενδυνάμωσης, συμβουλευτικής και προσωπικής ανάπτυξης, αυτή είναι η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση της αποτυχίας. "Never Give Up", "Never Fail Until You Stop Trying", "Κάθε αποτυχία είναι ένα σκαλί πιο κοντά στην επιτυχία" κοκ.
Τα quotes του Jobs και των άλλων "σοφών" επαγγελματιών ή επιστημόνων, χρησιμοποιούνται συστηματικά και σε ομιλίες- σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού, διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού κλπ. Το ανθρώπινο παράδειγμα πάντοτε έχει αξία και τα μαθήματα ζωής των άλλων είναι πολύτιμος οδηγός, γιατί περικλείουν πολλή ανθρώπινη σοφία και εμπειρία.
Αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούμε κι εμείς, οι λαϊκοί. Από προικισμένους κληρικούς, περιμένουμε και την Ορθόδοξη διδασκαλία επί του θέματος.  
Από κάποιους κληρικούς, που ο λόγος του θεωρείται έχει συντονιστεί με το σήμερα, ελπίζουμε να αδράξουν την ευκαιρία και να ανασύρουν από τον παιδαγωγικό πλούτο των Πατέρων τους πολύτιμους θησαυρούς της Ορθόδοξης παιδαγωγικής Παράδοσης.
Η προτεινόμενη pop Θεολογία, δεν αποκαλύπτει στα παιδιά τον πλούτο του Ορθοδόξου βιώματος. Ο Συγκρητισμός που επιχειρείται στην πίστη από την παναίρεση του Οικουμενισμού, είναι εξίσου επικίνδυνος και στην παιδαγωγική. Ο μακαρίτης ο Jobs με "ολίγον από παράδεισο", είναι αυτά που μπορώ να σκεφτώ κι εγώ. Πως αντιμετώπιζε την αποτυχία των παιδιών ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Άγιος Νεκτάριος;
Με την πεποίθηση πως γρήγορα θα ανακαλύψουμε την Ορθόδοξη Πατερική Παιδαγωγική τέχνη, εύχομαι σε όλα τα παιδιά που βιώνουν το ψυχρό και απόμακρο ρίγος της αποτυχίας ή μεθούν ασύστολα με το κρασί της επιτυχίας, να ζητούν τη Χάρη της Παναγίας μας, την παρηγοριά της και να αγωνίζονται ανθρωπίνως με όλες τους της δυνάμεις, σαν όλα να εξαρτώνται από αυτά και να προσεύχονται θερμά... γιατί όλα εξαρτώνται από το Θεό.
Κοσμίδης Ν. Ελευθέριος

"Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Απότυχε καλύτερα…"Με ένα κείμενο που συγκινεί, ένας ιερέας δίνει κουράγιο και παράλληλα εκφράζει την αγάπη για τον γιο του που δεν κατάφερε να περάσει σε καμία σχολή, από την διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.Ο ίδιος αναφέρει ότι νιώθει περήφανος όχι μόνο για τις επιτυχίες του γιου του αλλά και στις φαινομενικές ήττες του, "γιατί αγαπώ αυτό που είσαι και όχι εκείνο που ήθελε ο εγωισμός μου να είσαι".Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο και σήμερα ζει στη νότια Κρήτη, στο χωριό Πύργος.  
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση.  
Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων 2017. Συγχαρητήρια στον τρίτο γιο μου τον Αλέξανδρο!!! Δεν πέρασε Πουθενά!!! Μπράβο που "απέτυχε". Μια χαρά. Κι αν πετύχαινε πάλι μπράβο θα του έλεγα γιατί ήθελε πολύ την σχολή της Πληροφορικής. Αλλά και τώρα που δεν τα κατάφερε, είναι όλα όμορφα. Και είμαι το ίδιο περήφανος γι αυτόν, και στην επιτυχία μα ιδιαιτέρως στην αποτυχία του.Οι μεγάλες στιγμές στην ζωή μας συγγενεύουν με μεγάλες ατυχίες και αποτυχίες. Όταν μικρέ μια μέρα θα κοιτάξεις πίσω την ζωή σου, και πλέον θα έχεις ώριμα μάτια θα δεις ότι τα λάθη, οι ήττες και οι αποτυχίες, σε προχώρησαν μπροστά και σε ώθησαν για κάτι άλλο που ήξερε ο Θεός μα εσύ τότε ούτε καν φανταζόσουν. Ο Steve Jobs είχε πει σε αποφοίτους, «Δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε αποτυχία - αποτυχία είναι απλά η ζωή που προσπαθεί να μας αλλάξει κατεύθυνση…» Εγώ θα πρόσθετα ο Θεός που ανοίγει άλλους παράδοξους δρόμους. Και η αγαπημένη πονεμένη και «αποτυχημένη» Σαρλότ Ράμπλινγκ, μας φωνάζει μέσα από την δοξασμένη και πληγωμένη της ζωή, «ότι είμαστε εδώ το οφείλουμε σ΄αυτές τις στιγμές που μας δυσκόλεψαν. Αυτές οι στιγμές είναι η προίκα της ζωή μας...»Γι αυτό θέλω να σου πω ότι δεν είμαι περήφανος μόνο στις επιτυχίες σου μα και στις φαινομενικές ήττες σου, γιατί αγαπώ αυτό που είσαι και όχι εκείνο που ήθελε ο εγωισμός μου να είσαι. Και γιατί αγαπώ εσένα, με όλα τα σημάδια της διαδρομής σου, που πίστεψε με δεν κρίθηκε σήμερα, απλά σήμερα ξεκίνησε. Και να σου πω και κάτι; Ποτέ δεν θα σε χρησιμοποιούσα για να νιώσω εγώ "επιτυχημένος". Δεκανίκι του δικό μου κενού δεν θα γινόσουν ποτέ. Σε αγαπώ γι αυτό που είσαι!!!Να θυμάσαι μικρέ, ότι στα λάθη μας μαθαίνουμε, και ότι για να φτάσεις στον παράδεισο θα χρειαστεί να περάσεις πολλές φορές από την κόλαση. Καλό ταξίδι ζωης...
flashnews.gr