Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΒΓΑΛ για τους Σταυρούς: Πρόκειται για καλλιτεχνική οπτική

CDBE44F2F3D514FCB398A3BDEAF3F429.jpg
Τι απαντά η ΜΕΒΓΑΛ για τις συσκευασίες με σβησμένο Σταυρό
Η γαλακτοβιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας, ΜΕΒΓΑΛ, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα που έχει ανακύψει όσον αφορά την αφαίρεση σταυρών από τις συσκευασίες των προϊόντων της στο εξωτερικό. Η εταιρεία αναφέρει πως πρόκειται για «καλλιτεχνική οπτική» αλλά συμπληρώνει πως θα υπάρξει «ανασχεδιασμός» των επίμαχων συσκευασιών.
Να επισημανθεί πως πέραν της ΜΕΒΓΑΛ, σάλος έχει προκληθεί με συσκευασίες τόσο της NESTLE όσο και των LIDL.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΜΕΒΓΑΛ.
«Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ζήτημα με τις συσκευασίες προϊόντων μας, ο οποίες κυκλοφορούν στο εξωτερικό από το 2012, για τη μη ύπαρξη σταυρού στην μακέτα. Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι οι απεικονίσεις που εμφανίζονται στα προϊόντα μας είναι καθαρά γραφιστικές και όχι φωτογραφικές, δεν έχει γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση με βάση θρησκευτικά κριτήρια, παρά πρόκειται για καλλιτεχνική οπτική, χωρίς καμία θρησκευτική αναφορά.
Τη μη σκόπιμη αφαίρεση του σταυρού αποδεικνύει το γεγονός ότι σε περίοπτη θέση, σε όλες μας τις συσκευασίες, υπάρχει η ελληνική σημαία, της οποίας ο σταυρός αποτελεί αναπόσπαστο σύμβολο!
Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία ελληνική εταιρεία, που υποστηρίζει το Χριστιανισμό και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία -και αυτό αποδεικνύεται από πολλές επιλογές της στα 67 χρόνια της ιστορίας της- και παράλληλα σέβεται όλες τις θρησκείες και δεν παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Παρόλα αυτά, κατανοούμε και είμαστε απόλυτα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει και κατά συνέπεια θα προχωρήσουμε σε ανασχεδιασμό όλων των επίμαχων συσκευασιών».