Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Ι.Μ.Γρεβενών, "Πράσσειν άλογα"

27-1.jpg
Ι.Μ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Γράφει ο Mandatoras
για το Ιστολόγιο κατάνυξις
Η θεσμοθέτηση της έννοιας Παγκόσμια Ημέρα τάδε ή Παγκόσμια ημέρα δείνα, αποτελεί την πρώτη στρατηγική επιλογή της Πανθρησκείας που επιβάλει βίαια η Νέα Εποχή, ήτοι ο Οικουμενισμός.
Στην Ορθόδοξη εκκλησία γνωρίζουμε πως με μια σύντομη και περιεκτική δέηση, με ευχές από το ευχολόγιο, ο Ιερέας ευλογεί "Τον καρπόν της αμπέλου", το βράδυ της Ανάστασης "διαβάζει" που λέει ο απλός λαός, τα αυγά κοκ.
Η κατ'εξοχήν ημέρα που η φύσις και ολόκληρη η πλάση ευλογείται είναι εκείνη των Θεοφανείων. Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της Νέας Εποχής, θέσπισε ως "Πράσινος Πατριάρχης" (έκφραση άκρως υποτιμητική, άστοχη και αταίριαστη, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε σε ευθετώτερο χρόνο) την αρχή της Ινδίκτου, σαν ημέρα για το περιβάλλον, εδώ και 28 χρόνια.
Εδώ λοιπόν έχει ήδη συντελεστεί η καινοτομία, η πρωτοτυπία και η αλλοίωση της Πατερικής μας Παραδόσεως.

Πάνω στην Πατριαρχική καινοτομία λοιπόν, ο κάθε φιλοπατριαρχικός Αρχιερέας βάζει και εκείνος με τη σειρά του ένα λιθαράκι πρωτοτυπίας στην οικοδόμηση του Νέου Πύργου της Βαβέλ του Οικουμενισμού.
Ο Άγιος Γρεβενών λοιπόν σαν μοντέρνος CEO της Μητροπόλεώς του, πατώντας πάνω στην "πρασινάδα" του Πατριάρχη μας διαφημίζει τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα.
Όλα αυτά τα ξενόφερτα "νεοειδωλολατρικά" και νεοεποχίτκα project, δεν απαντούν στο ερώτημα: "ποια η ανάγκη για όλα αυτά;"
Ο ψαλμωδός αναφέρει, "ουκ ελάτρευσαν την κτίσιν οι θεόφρονες παρά τον κτίσαντα".
Ο μητροπολίτης Γρεβενών "γκρεμοτσακίστηκε" να λατρέψει την την κτίση και για την αίρεση του Οικουμενισμού, για τους εχθρούς του Κτίσαντος, σιωπή δηλαδή συνενοχή.

Ι.Μ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εδώ και 28 έτη το Οικουμενικό Πατριαρχείο με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη έχει θεσμοθετήσει την αρχή της Εκκλησιαστικής Ινδίκτου ως ημέρα αφιερωμένη στην Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος. Με αυτήν αφορμή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών τέλεσε για πρώτη φορά Θεία Λειτουργία στην καρδιά της Βάλιας Κάλντας, του Εθνικού Δρυμού που δεσπόζει με το κάλλος του. Μετά από μία διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων, μέσα στο δάσος, ο κόσμος που έφτασε χάρηκε μία απίστευτη Θεία Λειτουργία. Μαζί και ο Διευθυντής Δασών του ν. Γρεβενών κ. Ιωάννη Τζατζάνη, η εκπρόσωπος του  Περιβαλλοντικού Εθνικού Πάρκου της Πίνδου, δ. Χρ. Μωυσιάδου και με απαραίτητο συνοδοιπόρο τον  έμπειρο στη διαβίωση στο βουνό, κ. Απ. Διανέλλο.«Σήμερα, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, τελούμε Θεία Λειτουργία στον πιο όμορφο ναό, στον μεγαλύτερο ναό, με τον πιο πολύ κόσμο˙ τον ναό της φύσης που  δεν έχει διαστάσεις, με τρούλο αμέτρητο. Αυτός είναι ο καθεδρικός ναός της φύσης. Στολισμένος με αυτά που ο Χριστός καλλιτέχνησε. Λαμπάδες τα δέντρα, θυμίαμα τα λουλούδια. Εκκλησίασμα όλα τα φυτά και τα ζώα. Δυστυχώς ενώ στην φύση γινόμαστε πιο φυσικοί, η καθημερινότητά μας στην τσιμεντούπολη μας στέρησε να έχουμε φυσική σχέση με τον Θεό. Αντίθετα ζούμε με το εγώ μας και εγκλωβιστήκαμε σε αυτό. Σήμερα, εδώ ζούμε το μεγαλείο της φύσης».Ο κ. Δαβίδ, αναγιγνώσκοντας την εγκύκλιο του Οικουμενικού Πατριάρχη για την ημέρα, τόνισε ιδιαιτέρως τα σημεία για τις ευχές και ικεσίες υπέρ της όλης δημιουργίας αναπέμπονται αυτήν ημέρα… Με απήχηση και πλούσια καρποφορία αυτής της πρωτοβουλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος Εκκλησίας που ανέδειξε τις πνευματικές ρίζες της οικολογικής κρίσεως και την ανάγκη της μετανοίας και επαναιεραρχήσεως των αξιών του συγχρόνου ανθρώπου… Ενώ η αντιοικολογική συμπεριφορά είναι προσβολή του Δημιουργού και αθέτηση των εντολών Του, είναι μερικά από τα στοιχεία που αναφέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο μήνυμά του.

«Θέλουμε να καθιερώσουμε αυτήν την ημέρα, είπε ο Σεβασμιώτατος, και να ερχόμαστε να λειτουργούμε, ώστε να γινόμαστε πιο φυσικοί. Αυτήν την ημέρα να χαιρόμαστε αυτό το μεγάλο δώρο του Θεού, την φύση, και να γινόμαστε πιο φυσικοί. Και όπως λέει ένας σύγχρονος τραγουδοποιός ‘Στην Βάλια Κάλντα τραγουδούν οι αγγέλοι’Τα κελαρύσματα του νερού, τα τιτιβίσματα των πουλιών, το θρόισμα των φύλλων και η ομορφιά του χόρτου είναι οι αγγελικές φωνές που δοξολογούν τον Θεό. Τον ευχαριστούμε για όλα.»
5.jpg
19Α.jpg
23.jpg
26.jpg
27-1.jpg
29.jpg
42.jpg
47.jpg
51.jpg
56.jpg
67.jpg
71.jpg
73.jpg