Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

Πράκτορες της Άγκυρας καλλιεργούν κλίμα έντασης για το τζαμί της Αθήνας

tzami_athens-630x400.jpg
Σε σκληρή προπαγάνδα έχουν επιδοθεί οι τουρκόψυχοι της Θράκης, με αφορμή τον διορισμό του διοικητικού συμβουλίου του τζαμιού της Αθήνας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», χαρακτηρίζουν ως «σκάνδαλο» την πρόσληψη πέντε χριστιανών και δύο μουσουλμάνων και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατίας», υπάρχει έντονη πίεση με πολλαπλούς αποδέκτες για δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.
Η έγκριση του διορισμού του Δ.Σ. του τζαμιού ανακοινώθηκε από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.
Στη θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνος Πιτταδάκης, της αντιπροέδρου η Σταματίνα Μουρελάτου (εργαζόμενη του υπουργείου Οικονομικών) και ως μέλη οι Ιωάννης Βακουντζούζης, Κανέλλα Παπαχελά, Στέφανος Βαζάκας, Ελάμπ Ελ Σαγιέντ και Γκουλάμ Μουρταζά (οι δύο τελευταίοι είναι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων που ζουν στην Αττική).
«Στην Αθήνα οι μουσουλμάνοι προσεύχονται σε υπόγεια μεστζίτ, που έστησαν οι ίδιοι με δικές τους δυνατότητες», «η πρόσληψη των πέντε χριστιανών έχει χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο από την κοινή γνώμη της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης», «εάν σε μια ορθόδοξη εκκλησία προσλαμβάνονταν μουσουλμάνοι, η Ελλάδα θα ξεσηκωνόταν και οι ρατσιστές και φανατικοί ορθόδοξοι θα έβγαιναν στους δρόμους» είναι μερικά από τα σχόλια που αναφέρονται σε τουρκόφιλες ιστοσελίδες.
Το TRIBUNE «απορεί» τι «λόγος» πέφτει στην Άγκυρα για το τζαμί των Αθηνών. Δεν είναι η Τουρκία «προστάτιδα» των μουσουλμάνων μεταναστών που ζουν στην Αθήνα και καλό θα κάνουν τα ανθρωπάκια του τουρκικού Προξενείου να κάτσουν ήσυχα, διότι οι οθωμανικές εξάρσεις δεν θα τους βγουν σε καλό.