Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τον Αρχιμ. Στέφανο Τόλιο ζητά ''ξανά'' ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος

stefanos_tolios-e1432068245232.jpg

Ένα μήνα πριν από την σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου, τα σενάρια για την διαδοχή στις χηρεύουσες Ιερές Μητροπόλεις παίρνουν και δίνουν στο παρασκήνιο.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος όπως φέρνει σήμερα αποκλειστικά στη δημοσιότητα η Romfea.gr έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς όλους του Αγίους Αρχιερείς, όπου τους ενημερώνει για την υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Τόλιου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.
"Η ταπεινότης μου, ο ιερός κλήρος και η κοινωνία του ευσεβούς λαού της Θεσσαλονίκης προτείνουν για την πλήρωση της κενής Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτη κ. Στέφανο Τόλιο" - τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Επίσης ο Παναγιώτατος τονίζει: "Έχων συναίσθηση εκ του προκεχωρημένου της ηλικίας μου γράφω ταύτα, και μάλιστα διαβλέπω ειλικρινώς ότι η εκλογή του Αρχιμ. Στεφάνου Τόλιου, προσμετρά 33 χρόνια κοπιώδους και επιτυχούς διακονίας στην Εκκλησία του Κυρίου Ιησού Χριστού."
Σε άλλο σημείο της επιστολής ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει τα προσόντα που έχει ο υποψήφιος που προτείνει, όπως επιδέξιος κήρυξ του Λόγου του Θεού, Ρέκτης στην σύνταξη εκκλησιαστικών εγγράφων, ομιλεί απταίστως την Γαλλική και την Αγγλική ενώ τυγχάνει σύμφωνα με τον κ. Άνθιμο άριστος γνώστης των ηλεκτρονικών μέσων και του διαδικτύου.
"Ο Αρχιμ. Στέφανος Τόλιος κατάγεται από την περιοχή των Φιλίππων δεδομένου ότι και οι δύο κατά σάρκα γονείς του γεννήθηκαν εκεί, ο ίδιος βαπτίστηκε εκεί, και οι γονείς των γονέων του και οι συγγενείς του αναπαύονται εκεί, όπως επίσης και ο ανάδοχος του. Αξίζει ίσως να σημειωθεί ότι ο πατέρας της μητρός του ήταν εξ εκείνων οι οποίοι μετέφεραν εκ των αλησμονήτων πατρίδων της Μικράς Ασίας την θαυματουργό ιερά εικόνα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η οποία φυλάσσεται ως ιερό σέβασμα και κειμήλιο της ορθοδόξου πίστεως μας στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Νικητών Καβάλας" - υπογραμμίζει σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Κλείνοντας ο Παναγιώτατος ζητά από τους Μητροπολίτες να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του π. Στεφάνου Τόλιου, υπογράμμιζοντας ότι η επιστολή απεστάλη και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Πάντως δεν είναι πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ζητά από την Ιεραρχία να εκλέξει τον π. Στέφανο Τόλιο, αφού και το 2015 έπραξε το ίδιο για την Ι.Μ. Καλαμαριάς.