Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν ήταν ευθανασία, ήταν αυτοκτονία... Δεν προέκυψαν ευθύνες για κανένα πρόσωπο


ImageHandler.jpg
Στο αρχείο η δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλλιου
Δεν προέκυψε εμπλοκή τρίτων πρόσωπων στη διαδικασία ευθανασίας του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλλιου. Αυτό προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα η οποία ολοκληρώθηκε ακριβώς ένα χρόνο μετά το θάνατο του δημοσιογράφου και έτσι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.
Όπως είναι γνωστό ο Αλέξανδρος Βέλλιος, μετά από δύσκολη μάχη με την επάρατη νόσο, απεβίωσε ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση της επιθυμίας του να δώσει τέλος στη ζωή του με ευθανασία και ακολούθησε δημοσίευμα σε ηλεκτρονική σελίδα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, γινόταν αναφορά σε σύριγγα με δηλητήριο και γιατρό πρόθυμο να τον βοηθήσει στο απονενοημένο διάβημα.
Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διενεργήθηκε έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλλιου. Διετάχθη η εκταφή του προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις και ερευνήθηκε εάν κάποιο πρόσωπο (γιατρός ή άτομο από το περιβάλλον του) συνέδραμε στην αυτοκτονία του δημοσιογράφου, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν προέκυψε.