Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

«Ανοικτά την Κυριακή» λέει η Jumbo

1473325-jumbo_930.jpg

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Σε αντίθεση με τον κύριο Σκλαβενίτη που είχε δηλώσει πρόσφατα: Είμαι χριστιανός ορθόδοξος, σέβομαι υπαλλήλους και πελάτες, η Jumbo ακολουθεί την ακριβώς αντίθετη οδό. Τα συμπεράσματα δικά σας.
«Ανοικτά την Κυριακή» λέει η Jumbo
Την επιστροφή «στα θρανία» αλλά και τα αστικά κέντρα θέλει να εκμεταλλευθεί ο όμιλος, λειτουργώντας μέρος του δικτύου Κυριακές. Σκεπτικισμός από το υπόλοιπο λιανεμπόριο.
Το μέτρο των ανοιχτών Κυριακών θα αξιοποιήσει αυτό τον Σεπτέμβριο η αλυσίδα Jumbo ΜΠΕΛΑ -0,79%, προγραμματίζοντας να ανοίξει την προσεχή Κυριακή 3/9 και την Κυριακή 10/9 μέρος του δικτύου καταστημάτων της και στις περιοχές στις οποίες επιτρέπεται βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης.
Σημειώνεται ότι ο όμιλος Jumbo ΜΠΕΛΑ -0,79% εξαρτά σημαντικό μέρος των ετήσιων πωλήσεών του από τη σχολική περίοδο, εξού και σπεύδει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα.
Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί ούτως ή άλλως την επαναφορά του λιανεμπορίου στους κανονικούς ρυθμούς ζήτησης και σε αυτό το πλαίσιο οι εμπορικές διοικήσεις μεγάλων αλυσίδων καταστρώνουν το σχέδιο δράσης τους, συμπεριλαμβάνοντας και την επιπλέον δυνατότητα των Κυριακών. Πάντως μέχρι στιγμής, η αποδοχή του μέτρου και της δυνατότητας που αυτό παρέχει, παραμένει μικρή από το λιανεμπόριο, καθώς κάθε αλυσίδα υπολογίζει αφενός την αποτελεσματικότητα έναντι του κόστους λειτουργίας, αλλά και την απειλή επιθέσεων από αγνώστους και διαμαρτυρόμενους, όπως έχουν καταγραφεί εσχάτως.
Η μόνη ξεκάθαρη στάση είναι εκείνη των επιχειρήσεων που εδράζονται στο Εμπορικό Πάρκο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος (ΙΚΕΑ, Κωτσόβολος, Factory Outlet), οι οποίες ανοίγουν συνεπώς κάθε Κυριακή για το διάστημα της επιτρεπόμενης περιόδου (έως τον Οκτώβριο), ενώ αποφάσεις «ανά εβδομάδα» λαμβάνουν άλλες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου σταθμίζοντας τα δεδομένα.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, οι αλυσίδες ηλεκτρονικών (Πλαίσιο, Public, Κωτσόβολος) προς το παρόν θα απόσχουν ενώ αντίθετα ορισμένα καταστήματα θα ανοίξουν και πάλι τις Κυριακές στο αθηναϊκό κέντρο, στη Θεσσαλονίκη και στη Γλυφάδα, οι μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες ένδυσης.
Πέννυ Κούτρα
www.euro2day.gr