Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

Οργανώσεις κατέθεσαν 23.700 υπογραφές για το νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου

c3e525b49dde6df065b462fdb411e37c_XL.jpg

Εκπρόσωποι του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, της Colour Youth, Κοινότητας Lgbtq Νέων Αθήνας, της Διεθνούς Αμνηστίας και της All Out, που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των τρανς, κατέθεσαν συνολικά 23.782 υπογραφές, στη γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.
Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων, η συνάντηση με την κ. Γιαννακάκη έγινε σε θετικό κλίμα και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με το νομοσχέδιο.
Η συλλογή υπογραφών έγινε στο πλαίσιο της Κοινής Εκστρατείας των παραπάνω οργανώσεων: «Ελλάδα κάνε το Σωστό: Η καινούρια νομοθεσία πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των τρανς ατόμων» και έχει την υποστήριξη των οργανώσεων Transgender Europe και ILGA Europe.
Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εισήγαγε τροποποίηση, με την οποία επιτρέπει πρόσβαση στις διαδικασίες νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου σε τρανς παιδιά 15 και 16 ετών, με την προϋπόθεση, ότι θα έχουν την συγκατάθεση των γονιών τους και γνωμοδότηση από επιτροπή ειδικών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.