Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Συνήθεια πλέον η παρουσία αιρετικών στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αθηνών

Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αθηνών (ΦΩΤΟ)
katanixis.gr: Η δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου στην Πρωτεύουσα, είναι αλήθεια πως τείνει προς εξαφάνιση. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη, την 25η Μαρτίου.
Αν κρίνουμε δε από τα στελέχη του πολιτικού προσωπικού και τον εκκωφαντικά άδειο από πιστό λαό ιερό Ναό, μάλλον η όλη "διαδικασία" παίρνει το χαρακτήρα αγγαρείας ή ακόμη χειρότερα, τιμωρίας.
Ο λύκος όμως στην αντάρα χαίρεται, όπως και η λαϊκή θυμοσοφία μας διδάσκει.
Τι δουλειά έχουν οι αιρετικοί εκεί; Ποιος και γιατί τους προσκάλεσε; Μήπως ήταν περαστικοί, είδαν φως και μπήκαν; Θεωρείται συμπροσευχή αυτή η πράξη; Είναι αξιόποινη με βάση τους Πατέρες και τους κανόνες της Εκκλησίας; Ποιος λοιπόν πρέπει να παραπεμφθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο, με βαρύτατο κατηγορητήριο που επισύρει την ποινή της καθαιρέσεως;
Α! Ναι ξεχαστήκαμε. Η Κατάνυξη φταίει που βλέπει γύρω της φαντάσματα, εχθρούς και απειλές εκεί που δεν υπάρχουν.
Καλή Φώτιση


Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αθηνών (ΦΩΤΟ)
Εκκλησία της Ελλάδος: Δοξολογία τελέσθηκε σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών για την εορτή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρουσία πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας. Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα: