Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Προσχηματικό το κατηγορητήριο για τη δίωξη των Πατέρων

Screenshot_5 (1).jpg
Απόστολος Τσιβγούλης
Η Ι. Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, μετά την διαθεσιμότητα  που επέβαλε στους πατέρες Νικόλαο Μανώλη και Θεόδωρο Ζήση, που αγωνίζονται κατά της παναίρεσης του Οικουμενισμού, τελευταία τους κάλεσε σε απολογία και σε επισκοπικό δικαστήριο, όπου κατήγορος και κριτής είναι ο ίδιος ο  Μητροπολίτης Θεσσαλονίκη κ. Άνθιμος. Οι κατηγορίες που τους προσάπτει - απείθεια, εξύβριση, σχίσμα και σκανδαλισμός των πιστών - είναι αστήρικτες - αίολες όπως έχουν αποδείξει με τη ζωή τους οι πατέρες και το κατηγορητήριο φτιαχτό μόνο και μόνο για να  διωχθούν.
Οι πατέρες Νικόλαος Μανώλης και Θεόδωρος Ζήσης σύμφωνα με την αγιοπατερική παράδοση και την κανονικότατα της Εκκλησίας την οποία σέβονται, εφάρμοσαν τον 15ο Αποστολικό Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου και διέκοψαν το μνημόσυνο του επισκόπου τους για λόγους Πίστεως.
Και το ερώτημα είναι: Ισχύει ο αναφερόμενος Κανόνας ή έχει καταργηθεί αυθαίρετα από κάποιους Μητροπολίτες και διώκουν όποιον ιερέα τηρεί το κανονικό δίκαιο της Εκκλησίας και δεν υπακούει στις αιρετικές αποκλίσεις τους;
Αν θέλουν να τους κατηγορήσουν, η "κατηγορία" είναι ότι πιστεύουν - αγαπούν και αγωνίζονται για την Ορθόδοξη Πίστη  και αρνούνται την ψευδοσυνόδο της Κρήτης, η οποία ούτε Αγία ούτε Μεγάλη ούτε Οικουμενική υπήρξε και την οποία έγκριτοι καθηγητές θεολόγοι και δογματολόγοι καταδίκασαν. Αλλά και επίσκοποι μίλησαν κατά της Συνόδου του Κολυμπαρίου, όμως δε γνωρίζουμε γιατί δεν έμειναν στις θέσεις τους υποστηρίζοντας τις έμπρακτα μέχρι τέλους. Δυστυχώς ήταν η κερκόπορτα διά της οποίας μπήκαν οι εχθροί της Ορθοδοξίας και μας έφεραν τα "ωραία" θρησκευτικά, τάχα προοδευτικά, που δηλητηριάζουν τις ψυχές των νέων και στην καλύτερη περίπτωση ωθούν στην αθεΐα. Στερούν τη δυνατότητα από τους νέους να γνωρίσουν την Ορθοδοξία, τη μόνη αποκεκαλυμμένη Αλήθεια του Χριστού που σώζει. Είναι το έγκλημα που γίνεται για την προώθηση του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας.
Οι ιερείς που τιμωρήθηκαν με ακοινωνησία και καλούνται τώρα στα δικαστήρια όντως μάχονται για τη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, αυτήν που ίδρυσε ο Κύριος μας και οι Απόστολοι και μας  κληροδότησαν οι θεοφόροι Πατέρες. Όλες οι άλλες λεγόμενες εκκλησίες που αναγνωρίστηκαν από τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου είναι αιρέσεις, βδέλυγμα ενώπιον του Θεού.
Εμείς ως λαϊκοί συμπαραστεκόμαστε και τασσόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών ιερέων, π. Νικολάου Μανώλη και π. Θεόδωρου Ζήση ομόδοξοι και ομόφρονες, σεβόμενοι και ακολουθούντες την Αγιοπατερική Παράδοση της Εκκλησίας μας.

Απόστολος Τσιβγούλης.