Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017

Η διαδικασία εκλογής νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων

IMG_20170430_185518-Medium-750x420.jpg

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη της επαρχίας Καλαμπάκας, την ερχόμενη Παρασκευή.
Οι εργασίες της Συνόδου θα αρχίσουν στις 9 π.μ. στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη, στην Αθήνα. Με την έναρξή τους οι Αρχιερείς θα ψηφίσουν για το σχηματισμό του «Τριπρόσωπου» των τριών δηλαδή κληρικών που θα διεκδικήσουν τη Μητρόπολη. Αμέσως μετά το σχηματισμό του θα ακολουθήσει δεύτερη ψηφοφορία. Ο πλειοψηφών θα εκλεγεί νέος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων. Η εκλογή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10.30 π.μ..
Ακολούθως η Ιεραρχία θα εκλέξει και Μητροπολίτη Φιλίππων (Καβάλας) και θα ασχοληθεί έπειτα με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Γύρω στη 1 μ.μ. οι νέοι Μητροπολίτες θα δώσουν το μικρό μήνυμα. Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου και θα δοθεί και το Μεγάλο Μήνυμα. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 2-2.30 μ.μ.
Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, εφόσον δεν είναι ήδη Επίσκοπος αυτός (σ.σ. που κατά πάσα βεβαιότητα δε θα είναι) θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.