Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Παιχνίδια δεσποτάδων στην Ιεραρχία!

f2022_43.jpg

Τι είπε χθες ο Αρχιεπίσκοπος στη Βουλή για την αλλαγή φύλου
Έτοιμοι να τα παίξουν όλα για όλα είναι οι μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Δημητριάδος Ιγνάτιος στις εργασίες της Ιεραρχίας που ξεκινά σήμερα τις συνεδριάσεις της, βλέποντας πως τα «πουλέν» τους για τις Μητρόπολεις Σταγών και Μετεώρων και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου «δεν τραβάνε».
Τόσο η υποψηφιότητα του π. Θεόκλητου Λαμπρινάκου (πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας) για τη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων όσο και η υποψηφιότητα του π. Δαμασκηνού Κιαμέτη (πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Δημητριάδος) για τη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου εμφανίζονται στα μάτια της μεγάλης πλειοψηφίας των ιεραρχών «επιβαρημένες» και «κουτσουρεμένες».
Οι μέντορες των δύο αρχιμανδριτών Μεσσηνίας και Δημητριάδος, οι οποίοι πήραν την υπόθεση της εκλογής των εκλεκτών τους «εργολαβικά», ώστε να εξυπηρετήσουν τους προσωπικούς τους σχεδιασμούς για τη μετά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μέρα, άσκησαν και εξακολουθούν να ασκούν αφόρητες πιέσεις στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου αυτός να δώσει και επίσημα το «χρίσμα». Ο κ. Ιερώνυμος επέλεξε την οδό μίας δημόσιας προς τα ΜΜΕ δήλωσης, η οποία έγινε μετά το τέλος του εσπερινού στον Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Η δήλωση, ωστόσο, του Αρχιεπισκόπου, για την οποία κατηγορήθηκε από μητροπολίτες ότι συνιστά απροκάλυπτη παρέμβασή του στην ιερή εκλογική διαδικασία και ουσιαστικά απόπειρα υποκατάστασης του Αγίου Πνεύματος, προβλημάτισε έντονα τους φιλόδοξους ιεράρχες Μεσσηνίας και Δημητριάδος, διότι σε κανένα σημείο της ο Αρχιεπίσκοπος δεν δήλωσε ευθέως ότι θα ψηφίσει τους εκλεκτούς των.
Η αλήθεια είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος προχώρησε για πρώτη φορά στη διάρκεια της θητείας του σε δημόσια δήλωση στήριξης υποψηφίων. Εάν, όμως, διαβάσει κανείς προσεκτικά τη δήλωσή του, αφενός μίλησε για τον εαυτό του («προσωπικά» είναι η λέξη που χρησιμοποίησε), αφετέρου δεν διέπραξε το εκκλησιολογικό ατόπημα να παραβιάσει τη μυστικότητα της ψήφου του ή να συστήσει στο σώμα της Ιεραρχίας να ψηφίσουν συγκεκριμένα πρόσωπα.
Μπούμερανγκ
Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ιεραρχία είναι εκρηκτικό και ούτε λίγο ούτε πολύ οι μητροπολίτες Μεσσηνίας και Δημητριάδος βλέπουν ότι η πίεση που άσκησαν στον Αρχιεπίσκοπο, προκειμένου αυτός να προχωρήσει στη δημόσια δήλωση στήριξης των εκλεκτών τους, κινδυνεύει να γυρίσει μπούμερανγκ. Μη μπορώντας πλέον να κάνουν πίσω, έχουν εκπονήσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη Μονή Πετράκη, σχέδιο άσκησης αφόρητων πιέσεων εκ νέου στον Αρχιεπίσκοπο, μέχρι την Παρασκευή, που θα γίνουν οι εκλογές.
Επειδή ο αριθμός των προβληματισμένων με την όλη κατάσταση και αναποφάσιστων ιεραρχών αυξάνεται μέρα με τη ημέρα, σχεδιάζουν να τους εγκλωβίσουν πηγαίνοντάς τους κυριολεκτικά «από το αυτί» στον Αρχιεπίσκοπο και πιέζοντας τον κ. Ιερώνυμο να τους ανακοινώσει σε μικρές κατ’ ιδίαν συναντήσεις πού δίνει αυτός το χρίσμα, το οποίο ουδέποτε έδωσε.
Τι λέγεται σε Καλαμάτα και Βόλο
Τον π. Θεόκλητο Λαμπρινάκο συνοδεύουν πολλά που ακούγονται στην Καλαμάτα για το πρόσωπό του και το κατά πόσο είναι ο κατάλληλος για να διαποιμάνει τη μοναστική πολιτεία των Μετεώρων. Τον π. Δαμασκηνό Κιαμέτη επιβαρύνει ο κομβικός ρόλος ο οποίος φέρεται ότι έχει διαδραματίσει στη μίσθωση ακινήτου της Μητρόπολης Δημητριάδος στον Αλμυρό Μαγνησίας στην εταιρία Dolphin Capital Investment για τη δημιουργία πολυτελούς θερέτρου και γηπέδων γκολφ, επένδυση-μαμούθ που τελικά δεν υλοποιήθηκε, λόγω της ακύρωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στον Βόλο, αλλά και οι φόβοι για ανάλογες φαραωνικές επενδύσεις, επιβλαβείς για το περιβάλλον της Θάσου, στην περίπτωση που εκλεγεί μητροπολίτης στην περιοχή.