Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

π.Νικόλαος Μανώλης, Η απάντησή μου στο επισκοπικό δικαστήριο [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

π.Νικόλαος Μανώλης, Η απάντησή μου στο επισκοπικό δικαστήριο [ΒΙΝΤΕΟ 2017] 

Του π. Νικολάου Μανώλη
Πρόσφατη ομιλία (8-10-2017) του π. Νικολάου Μανώλη. 
Ο πρωτοπρ. π.Νικόλαος Μανώλης, στην αίθουσα "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ"* του "Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής" (Θεσσαλονίκη, Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος), κάθε Κυριακή πρωί στις 10:15, σε ένα δίωρο μάθημα, αναλύει Αγιοπατερικά θέματα που έχουν σχέση με την ημέρα καθώς και θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας. Ο π. Νικόλαος, γνωστός για τις μαχητικές του ομιλίες υπέρ της Ορθοδοξίας και κατά των αιρέσεων, δεν διστάζει να κατακεραυνώνει τις αποκλίσεις της Πίστεως που συμβαίνουν σε οποιαδήποτε υψηλά επίπεδα της εκκλησιαστικής ηγεσίας... Με το ανάλογο κόστος φυσικά... 
Παρακολουθείστε το βίντεο:
    
*Αίθουσα "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" του "Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής" (Θεσσαλονίκη,Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Τηλέφωνο Συλλόγου: 2310515786, κινητό τηλέφωνο π. Νικολάου Μανώλη: 6936981200) 

Από τις 19 Φεβρουαρίου 2017, ο π. Νικόλαος έκοψε το μνημόσυνο του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, για θέματα Πίστεως, καταγγέλλοντας τον μητροπολίτη για την παράδοση της Θεσσαλονίκης, στην παναίρεση του Οικουμενισμού μέσω κυρίως της αποδοχής των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Παραβαίνοντας τους ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο κ. Άνθιμοςδιώκει εκ νέου τον π. Νικόλαο.Διώκοντας και τιμωρώντας τον πατέρα Νικόλαο ο μητροπολίτης, ακολουθεί αντιπατερική γραμμή. Ο ΙΕ' ιερός Κανών της Πρωτοδευτέρας ιερά Συνόδου επί Μεγάλου Φωτίου, επιτάσσει τον έπαινο και απαγορεύει τις τιμωρίες σε περιπτώσεις διακοπής του μνημοσύνου του επισκόπου για θέματα Πίστεως.
(Με παλαιότερη εντολή, 20-11-2015, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, απαγόρευσε και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!)
    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας.
    Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα.