Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Δράση ευαισθητοποίησης για τη δωρεά οργάνων στην Πλατεία Αριστοτέλους

2dbeb562f59bf1f425dcaf6a2e36597b_L.jpg

Το «Δέντρο της Ζωής» στην Πλατεία Αριστοτέλους
katanixis.gr: Όσο η Εκκλησία δε θα παίρνει θέση επί του θέματος, τόσο θα γινόμαστε θεατές, μιας τραγικής αδιέξοδης προπαγάνδας.  
Όταν ο εγκεφαλικός θάνατος αποτελεί βολική ιατρική σύλληψη και το εμπόριο οργάνων σώματος, ανθεί και αφανίζει χιλιάδες θύματα ετησίως, για ποια ευαισθητοποίηση συζητάμε.
Εκεί στη Βογατσικού άραγε τα ροχαλητά θα συνεχίζονται για πολύ;

Το «Δέντρο της Ζωής» στην Πλατεία Αριστοτέλους
Εκδήλωση με τίτλο το «Δέντρο της ζωής» διοργανώνει σήμερα, από τις 12.30, στην πλατεία Αριστοτέλους (απέναντι από το Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»), ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς – Πνεύμονα, «Η Σκυτάλη» και με την υποστήριξη του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Στη διάρκεια της δράσης, που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Πανελλήνιας ημέρας δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεων (1η Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, χαιρετισμοί και συμβολική φύτευση μιας βελανιδιάς, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη δωρεά οργάνων και ιστών.
Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι οι πρωταθλητές κολύμβησης και σφαιροβολίας στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων Καρδιάς – Πνεύμονα, Δημήτρης Αφεντούλης και Κυριάκος Ζαχαριάδης, αντίστοιχα.
Τη δράση θα πλαισιώσουν μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και η μπάντα δρόμου του «Κρουστόφωνου», η οποία συμμετέχει εθελοντικά.