Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Μορφή «σκανδάλου» παίρνουν τα εικονικά διαζύγια στην Πρέβεζα

dikastiriapreveza.jpg

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ; Μορφή «σκανδάλου» παίρνουν τα εικονικά διαζύγια στην Πρέβεζα
Μορφή «σκανδάλου» παίρνει πλέον η επιδημία εικονικών διαζυγίων που εκδίδονται στα δικαστήρια της Πρέβεζας μεταξύ ζευγαριών που και μετά το διαζύγιο συνεχίζουν να ζουν μαζί στο ίδιο σπίτι.
Στο μεταξύ, με το διαζύγιο που εκδίδεται, πολλές φορές και χωρίς να υπάρχουν λόγοι που να το δικαιολογούν, γλιτώνουν από τραπεζικά δάνεια ή οφειλές προς το δημόσιο, αφού στη συνέχεια θεωρούνται μονογονεϊκές οικογένειες στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά, εισπράττοντας έτσι και τα ανάλογα επιδόματα. Επίσης απολαμβάνουν ευεργετική μεταχείριση και μοριοδοτούνται σε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ,σε βάρος άλλων ατόμων.
Ενίοτε πολλοί από αυτούς ξεχνούν ότι… είναι διαζευγμένοι και ανεβάζουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τον κοινό τους βίο ή τα κοινά τους ταξίδια.
Έχει προηγηθεί η διαδικασία κοροϊδίας των δικαστών που αποφασίζουν επί ανύπαρκτων περιστατικών και αιτημάτων, εκδίδοντας έτσι τα παραπάνω διαζύγια, είτε με συναίνεση, είτε με ερημοδικία, είτε με έλλειψη αντιδικίας από την πλευρά του ενός εκ των δύο συζύγων.
Φυσικά με αυτό τον τρόπο το δημόσιο χάνει πολλά χρήματα, τα οποία ωφελούνται οι πονηροί που ζουν στη συνέχεια σε βάρος των κορόιδων που πληρώνουν.
Συνιστούμε στους δικαστές της Πρέβεζας να είναι περισσότερο υποψιασμένοι για την έκδοση παρόμοιων αποφάσεων καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός που να ελέγχει τα εικονικά διαζύγια.