Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

«Σημαία ευκαιρίας» κατάντησε την ελληνική Σημαία ο Α.Τσίπρας

2306634.jpg

Εντύπωση προκαλεί η κίνηση του πρωθυπουργού ο οποίος κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 2:30 το μεσημέρι τον11χρονο Αμίρ, για να του δωρίσει μια ελληνική Σημαία επειδή τελικώς δεν του επετράπη να την κρατήσει στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου.
Η Σημαία που έδωσε στον 11χρονο Αφγανό χωρίς όλα αυτά τα οποία συμβολίζει είναι ένα κομμάτι πανί και τίποτα άλλο.
Άρα αυτό που δόθηκε από τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα είναι μια «σημαία ευκαιρίας» (έτσι ονομάζονται οι σημαίες που βάζουν ευκαιριακά τα εμπορικά πλοία για να τυγχάνουν καλύτερου φορολογικού καθεστώτος π.χ Λιβερίας) κάτι που δώρισε σε έναν ξένο για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη στο σκληρό πυρήνα του δικού του κομματικού ακροατηρίου.
Δεν εκφράζει την Ελλάδα και την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων
Εξέφρασε μόνο τους ξένους εθνομηδενιστές για τους οποίους αποδεδειγμένα λειτουργεί η Αριστερά στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.
Το αγόρι από το Αφγανιστάν πήγε στο Μαξίμου μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης, Γιάννη Μουζάλα και τον αντιδήμαρχο μεταναστών και προσφύγων της Αθήνας, Λευτέρη Παπαγιαννάκη.
Ο πρωθυπουργός επεφύλασσε ένα «δώρο-έκπληξη» για τον μικρό Αμίρ. Του χάρισε την ελληνική σημαία, λέγοντάς του πως «μιας και δεν σου δώσανε την ελληνική σημαία, θα σου κάνω εγώ μια δώρο».
Ειδικότερα, υποδεχόμενος τον 11χρονο και τη μητέρα του, τόνισε: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας».
Όπως έγραψε μάλιστα λίγο αργότερα στο λογαριασμό του στο twitter: «Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές & τις αξίες μας».
Χθες ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του προκειμένου να τους εκφράσει την συμπαράστασή του, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής δέχθηκαν επίθεση στο διαμέρισμα που διέμεναν.