Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, Η συνήθεια που έγινε λατρεία!

timthumb.jpg

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Με τον επικεφαλής της Ευαγγελικής «Εκκλησίας» στη Γερμανία Επίσκοπο H. Bedford-Strohm είχε συνομιλίες στις 2 Νοεμβρίου 2017, στα περιθώρια του κοινού συνεδρίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ευαγγελικής «Εκκλησίας» στη Γερμανία με θέμα «Νεομάρτυρες, μαρτύριο, και χριστιανική μαρτυρία» ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Στη συνάντηση επίσης μετείχαν ο Ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνοφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διαχριστιανικών υποθέσεων, και ο καθηγητής Δρ. Martin Illert.
Τα μέρη συνεζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ των «Εκκλησιών» , ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων, τα οποία αφορούν στη συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Κοινωνίας, την προώθηση της θεολογικής παιδείας και τον τομέα νεότητος.
Ο Επίσκοπος Heinrich Bedford-Strohm τόνισε τη σπουδαία συμβολή του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα ως συγγραφέα των θεολογικών έργων. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ προσέφερε στον υψηλό προσκεκλημένο την εξάτομη σειρά του με γενικό τίτλο «Ιησούς Χριστός. Ο βίος και η διδασκαλία Αυτού».