Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Ξεπουλημένη επιστήμη και η Βατοπαιδινή Πεμπτουσία

katanixis.gr: Τελικά η επιστημονική έρευνα, οι θεωρίες και τα ευρήματα των ερευνών είναι απαλλαγμένα από τις ανθρώπινες αδυναμίες; Που χάνεται ο σύνδεσμος της επιστημονικής, της ερευνητικής, της ακαδημαϊκής πραγματικότητας με την καθημερινότητα των ανθρώπων;
Ο επιστήμων βιώνει μια κάποια μοναξιά όταν ερευνά και όταν μελετά. Η απομάκρυνσή του από το ΤΩΡΑ των ανθρώπων, η αποστασιοποίησή του, η θυσία σε κόπο και χρόνο, δικαιολογείται μόνο από το αίσθημα της συνεισφοράς στην επιστήμη και τελικά στην ανθρωπότητα.
Πίσω από κάθε επιστημονική έρευνα, κρύβεται το μεγαλείο του οράματος: προσφορά στην Ανθρωπότητα.
****
Πως γίνεται όμως ένας Ορθόδοξος Θεολόγος επιστήμων, που από τα γενοφάσκια του έμαθε το "και είπεν ο Θεός· ποιήσωμεν άνθρωπον κατ‘ εικόνα ημετέραν και καθ' ομοίωσιν, και αρχέτωσαν των ιχθύων της θαλάσσης και των πετεινών του ουρανού και των κτηνών και πάσης της γης και πάντων των ερπετών των ερπόντων επί γης γης. 27 και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ ‘εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς" Γένεση, 1/α: 26, 27) να θεωρεί προσφορά στην ανθρωπότητα, να κάνει έρευνα πως τελικά ο άνθρωπος, προέρχεται από τον πίθηκο;
Αυτό μας ξεπερνά!
****
Έχουμε δε έγκυρες πληροφορίες, πως προχωρά ήδη και η έρευνα για τη νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Ορθόδοξη Θεολογία.
Η επόμενη σκέψη μας είναι να αναζητήσουμε τους χρηματοδότες της έρευνας, (Βατικανό, Μασονία, κοκ) οπότε ο επιστήμων ελέγχεται για τα κίνητρά του, ποδοπατά τους όρκους του και γίνεται μισάνθρωπος.
Υ.Γ. Ο ρόλος της Βατοπαιδινής ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ στο Οικουμενιστικό πανηγυράκι που έχει στηθεί στην Ορθοδοξία, είναι σημαντικός. Όλοι κρινόμαστε στο τέλος και θα δώσουμε λόγο στο Θεό.
ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ: