Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

O "KAIΡΟΣ", Ο ΘΕΡΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ!

Exofyllo ELXI KAI PATHOS.jpg
katanixis.gr: Όποτε ανάλογες νεωτερίστικες και ακραιφνώς οικουμενιστικές εκδηλώσεις, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σκανδαλοποιοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πληγώνουν σοβαρά τους αδελφούς τους.
Οι "προοδευτικοί" και "ανοιχτόμυαλοι" δοκιμάζουν τους παραδοσιακούς. Οι πρωταγωνιστές λίγο πολύ γνωστοί: Οι καριερίστες θεολόγοι του Καιρού, και ο π. Βασίλειος Θερμός.
Οι μεν παραδίδουν μαθήματα ερειστικής διαλεκτικής, προκαλώντας ανερυθρίαστα την ευσέβεια του πιστού λαού. Χαρακτηρίζονται από μία "παπική παρρησία" δαιμονική, που δυστυχώς αποτελεί και τη διαχρονική σφραγίδα του τύφου των πλανεμένων αιρετικών.
Ο δε πατήρ Βασίλειος, αποτελεί αναμφισβήτητα τον "τραγικό" πρωταταγωνιστή.
Άραγε το βράδυ που προσεύχεται στο καντηλάκι του, μπροστά στην εικόνα της Παναγιάς, σκέφτεται πως τα χαρίσματα και τα πτυχία του, τα χρησιμοποιεί προς δόξαν Θεού;
Με τόση σπουδή και τόση ευαισθησία "περί έρωτος και άλλων δαιμονίων", πόσο να στερείται ποιμαντικής διακρίσεως για τους σκανδαλιζόμενους αδελφούς του;
Η στάση του σαν κληρικός, είναι ποιμαντικά ορθή;
Η πρακτική του σαν ιατρός, είναι δεοντολογικά ηθική;
Ανθρωπίνως δεν αναρωτιέται "ποιος είμαι εγώ που θα ακυρώσω τους Πατέρες και την Αγία Γραφή";
Δεν εννοεί πως όσο ειλικρινή και άγια μπορεί να είναι τα κίνητρά του, χρησιμοποιείται από τους ινστρούχτορες του Οικουμενισμού, για την νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας και του Νεονικολαϊτισμού, στην Ορθοδοξία;
Αν πάλι όλα τούτα τα πράτει εν επιγνώσει, ο Θεός να μας φυλάει...
Βιβλιοπαρουσίαση στην Πάτρα: Έλξη και πάθος/ Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας
Oι Εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ και το Βιβλιοπωλείο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ της Πάτρας
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου:
Έλξη και πάθος, Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας
του πρωτ. Βασιλείου Θερμού, θεολόγου, παιδοψυχιάτρου
την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ στο χώρο του βιβλιοπωλείου
Γεροκωστοπούλου 31, στην Πάτρα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Χριστόφορος Παπασωτηρόπουλος, εκπαιδευτικός θεολόγος
Γεώργιος Μαρκάκης, δάσκαλος
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα
Η εκδήλωση στηρίζεται από τον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο "ΚΑΙΡΟΣ" (παράρτημα Πάτρας).
Είσοδος ελεύθερη
π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΕΡΜΟΣ
ΕΛΞΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ
Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας
ISBN: 978-960-9550-70-3
Το βιβλίο «Έλξη και Πάθος» είναι μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας. Ο συγγραφέας αντλεί από την (ψυχ)ιατρική, την ψυχολογία, την θεολογία, την φιλοσοφία, και την κοινωνιολογία. Η επιλογή του αυτή πηγάζει από την πεποίθηση πως η θεολογία οφείλει να ακούει καλά όλους τους υπόλοιπους λόγους προκειμένου να αρθρώσει τον δικό της λόγο.
«Δεν αρκεί να μην φοβόμαστε τους ομοφυλόφιλους ή να μην είμαστε επιθετικοί μαζί τους. Χρειάζεται να αναπτύξουμε την επίγνωση ότι ταξιδεύουμε μαζί τους μέσα στην ίδια φθορά της ανθρώπινης φύσης. Από την εκπόνηση αυτού του βιβλίου αισθάνθηκα ότι τα όποια καλά προκύψουν από την ενασχόληση και την συμπαράσταση προς εκείνους που έλκονται από το ίδιο φύλο έχουν και θα πρέπει να έχουν αντίκρυσμα και για εμάς. Αυτό ισχύει και στο κοσμικό πλαίσιο, αφού με αφορμή την ομοφυλοφιλία καλούμαστε να αναλογισθούμε το νόημα του έρωτα και του γάμου, πολύ περισσότερο όμως εφαρμόζεται στον εκκλησιαστικό χώρο. Οι θεολογικές μας απαντήσεις προς τους ομοφυλόφιλους δεν ανασύρονται έτοιμες από κάποια συρτάρια αλλά εκπονούνται όπως λέει η λέξη, με πόνο. Πόνο καρδιάς, αλλά και πόνο διανοητικό. Ίσως από το υλικό που αποθησαυρίσθηκε σε αυτό το βιβλίο ο ετερόφυλος γάμος να ανακαλύψει κάτι παραπάνω ως προς το γιατί υπάρχει και ποια είναι η κλήση του».