Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

Παραμονή Αγ.Νικολάου... πάγωσαν οι εργασίες στον ναό στους "Δίδυμους Πύργους"

Η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο καταγγέλλει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για καθυστέρηση πληρωμών
Συνεχίζεται στις ΗΠΑ το σήριαλ ανέγερσης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στην Νέα Υόρκη. Μιλάμε για τον ναό που καταστράφηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001, και έχει ξεκινήσει η ανέγερση του το 2015, σε σχέδια μάλιστα του διάσημου Σαντιάγο Καλατράβα.
Ο συγκεκριμένος Ορθόδοξος ναός έχει και μεγάλη ιστορική σημασία για την ομογένεια αλλά πλέον αποτελεί και μνημείο για τις ΗΠΑ, καθώς είναι ο μόνος τόπος λατρείας που "χτυπήθηκε" κατά την κόλαση των Δίδυμων Πύργων, οπότε έχει αποκτήσει τεράστιο συμβολικό βάρος.
Δυστυχώς στις 5 Δεκεμβρίου, η κατασκευαστική εταιρία Skanska που είχε αναλάβει το έργο, ανακοίνωσε την παύση των εργασιών και ειδοποίησε τους υποεργολάβους της να αποσύρουν μηχανήματα και προσωπικό καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Η τελευταία είναι γνωστό εδώ και καιρό πως αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και έχουν καταγραφεί διάφορα ανοίγματα και έξοδα τα οποία εξετάζονται από ορκωτούς λογιστές.
Με βάση αυτές τις εξελίξεις ο ναός του Αγίου Νικολάου στο "σημείο Μηδέν" των Δίδυμων Πύργων μένει ημιτελής και κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί. Εν τω μεταξύ η όλη υπόθεση μαζί με τις πληροφορίες για προβληματική διαχείριση των οικονομικών έχουν αναστατώσει και την ελληνική ομογένεια της Αμερικής, η οποία είχε συγκεντρώσει και πολλά εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές ακριβώς για την ανέγερση του ιστορικού ναού.