Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Για τρίτη φορά ο Σόρος δωρίζει χρήματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης!

Επανακάμπτει ο… φιλάνθρωπος Τζορτζ Σόρος στα δρώμενα της Θεσσαλονίκης και αυτή τη φορά δωρίζει, μέσω του οργανισμού Open Society Foundations (OSF), στον Δήμο Θεσσαλονίκης 99.939 δολάρια προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δράσεις που αφορούν προσφυγόπουλα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ίδρυμα του Σόρος θυμάται να… ελεήσει τη φτωχή Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη! Εξάλλου, είναι γνωστά τα παιχνίδια του στα ευρύτερα Βαλκάνια μέσα από την πλατφόρμα της… φιλανθρωπίας. Ετσι, όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα, δεν έχασε την ευκαιρία και άρχισε τα «φιλανθρωπικά» προγράμματά του.
Το 2012-2013 το συγκεκριμένο ίδρυμα δώρισε χρήματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία της περιοχής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο στους κύκλους του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και στην κοινωνία. Αργότερα, όταν ξέσπασε η προσφυγική κρίση, έδωσε πάλι άλλα 200.000 ευρώ προκειμένου να ενοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες.
Αυτή τη φορά ο φιλάνθρωπος Σόρος και το ίδρυμά του έρχονται με περίπου 100.000 δολάρια, τα οποία δωρίζει στον Δήμο Θεσσαλονίκης για να δημιουργηθεί δομή για τα παιδιά των προσφύγων προσχολικής ηλικίας, η οποία μάλιστα θα γίνει σε συνεργασία με έναν ιστορικό θεσμό της πόλης, τη ΧΑΝΘ. Παράλληλα, θα γίνει και μια δεύτερη δράση, η οποία αφορά την ενισχυτική διδασκαλία προσφυγοπαίδων που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε συνεργασία με το παρακλάδι του Open Society Foundations, την οργάνωση Solidarity Now.
Της πρότασης για χρηματοδότηση είχε προηγηθεί συνάντηση στις 23 Αυγούστου του υπευθύνου για τις εκπαιδευτικές δράσεις που χρηματοδοτεί ο ΟSF στην Ευρώπη με τους αρμόδιους της διοίκησης του δήμου. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να καλείται (πάλι) να δικαιολογήσει την επιλογή του να χρηματοδοτηθεί από τον οργανισμό του Τζορτζ Σόρος.
Φ. Χαρίση