Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

"Ήταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα; Ή μια καλοστημένη δολοφονία;"

Το τροχαίο του μητροπολίτη και οι υποψίες...
Τι συνέβη τότε κι έκλεισε τόσο γρήγορα ο φάκελος του δυστυχήματος
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για τις περίεργες συμπτώσεις σχετικά με το θάνατο του μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Φιλόθεου Βουζουνεράκη πριν από 24 χρόνια (συμπληρώθηκαν χθες).
Το θέμα επανέφερε με ανάρτηση- σχόλιό του ο πρώην υπουργός και νομάρχης Δημήτρης Σαρρήςπου τονίζει ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το τι πραγματικά έγινε τοτε...
"Στις 16 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της 16ης Δεκεμβρίου 1993 κατά την οποία ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κυρός Φιλόθεος Βουζουνεράκης κινούμενος με το αυτοκίνητό του από τα Φέρμα Ιεράπετρας προς την μητρόπολη 6 το απόγευμα   προσέκρουσε στον πίσω αριστερό τροχό μιας βαριάς νταλίκας που του έκλεισε το δρόμο .Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν στο σημείο από τη μία το μεσημέρι και του έκλεισε κάθετα τον δρόμο. Αποτέλεσμα ο θανάσιμος τραυματισμός του… Η Ιεράπετρα έχασε τον ποιμένα της και η ορθοδοξία ένα χαρισματικό και πολύ μορφωμένο Ιεράρχη.
Το ερώτημα όμως που πλανάται και δεν έχει απαντηθεί πειστικά ακόμη είναι: Ήταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα με την αιτιολογία με την οποία έκλεισε ο Φάκελος; Ή μια καλοστημένη δολοφονία; Ένα από τα πολύ παράξενα και δυσάρεστα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου του σε βάρος του και τα μεγάλα συμφέροντα γύρω από μια γνωστή μεγάλη ξένη επένδυση για την οποία διατηρούσε επιφυλάξεις και είχε αρνητική στάση συνηγορούν για την δεύτερη εκδοχή. Μια αναψηλάφηση θα μπορούσε να δώσει απάντηση. Θα τολμήσει κάποιος αρμόδιος;" αναφέρει ο Δ.Σαρρής.
Το τροχαίο του μητροπολίτη και οι υποψίες...